• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Samostalnost za pet godina

Autor mondo.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Srpska u narednom periodu biti važan faktor u regionu i da je za pet godina vidi kao moćnu, jaku, demokratsku i samostalnu.

"Vidim je moćnu, jaku, demokratsku, važan faktor u regionu i vidim je kao samostalnu", rekao je Dodik novinarima nakon prijema koji je organizovao u Banjaluci za predstavnike javnih medija povodom Dana Republike.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će Srpska 9. januara obilježiti svoj dan punim kapacitetom s ciljem da manifestuje snagu jedinstva, iako ima mnogo onih koji su to osporavali.

Dodik je rekao da narodu u Republici Srpskoj treba dozvoliti da proslavlja šta hoće, da voli ono što voli i misli da njemu pripada.

"Ne vrijeđamo nikoga time i pozivamo sve da se okupimo taj dan i da budemo jedinstveni", poručio je Dodik.

Dodik je dodao da će 9. januara na proslavu Dana Republike u Banjaluku doći neko iz najvišeg rukovodstva Srbije.

"Srbija je ozbiljna zemlja i rijetko kad se desi da na jednom mjestu budu i predsjednik i premijer. To ste mogli da vidite i tako će biti i ove godine", rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara Televizije N1 da li u narednoj godini očekuje socijalne nemire i pojačane tenzije, Dodik je rekao da je Televizija N1 "neprijateljska" i "da radi u interesu destabilizacije".

Dodik smatra da će ova televizija nastojati da se naredne godine u Srpskoj dese socijalni nemiri i tenzije, ali da joj to neće uspjeti.

"Nisam išao u Federaciju nego u američku Amabasadu"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ispoštovao svu proceduru za dobijanje američke vize i da ne vidi razlog da njegov zahtjev bude odbijen.

"Otišao sam u Ambasadu SAD u Sarajevu veoma nevoljno. Bio sam na teritoriji SAD pošto je Ambasada eksteritorijalna, a da bi dospio tamo prošao sam kroz Federaciju BiH. Nisam išao u Federaciju nego sam išao u američku Amabasadu. Podnio sam formalni zahtjev, na njima je da o tome odluče, ja samo čekam da odgovore", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, ističući da ga ne bi iznenadilo i da ne dobije vizu.

On je naveo da će, ako dobije vizu, ići u SAD gdje treba da prisustvuje polaganju zakletve novoimenovanog predsjednika Donalda Trampa i inaugurativnom balu.

Dodik je rekao da ne želi da izaziva nove spekulacije u vezi sa dobijanjem vize i odlaskom u SAD.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Za mene je i sad samostalna.

MONDO REPORTAŽE