• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teške riječi Borenovića i Dodika

Autori mondo.ba Autori SRNA

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a je rekao da Milorad Dodik, predsjednik RS, možda sprema njegovu likvidaciju. Dodik uzvratio "istom mjerom."

Odgovarajući na optužbe Dodika da nemaju racionalan stav, već imaju potrebu da se pokažu i dokažu, Borenović je rekao da je u svakom trenutku spreman na TV duel o tome čija imovina je vrijednijač.

"Sa zadovoljstvom prihvatam njegov poziv da uporedimo šta ko ima, šta ima moja a šta njegova porodica. Pa da uporedimo našu kuću od 390 kvadrata i garažu i njegove kuće, vile i objekte od desetine hiljada kvadrata. Da uporedimo ko je kako to zaradio, odakle su izvori, da li su plaćeni porezi, pa da vidimo koliko je ko bogat", rekao je Borenović, na pres konferenciji koju je održao ispred Narodne skupštine Republike Srpske, prenose Nezavisne novine.

Borenović je poručio Dodiku "da će odgovarati za milionska sredstva kada bude usvojen zakon o ispitivanju porjekla imovine", da ga Dodik ne može kupiti i da će nastaviti borbu protiv njegove politike, koju je ocijenio pogubnom za Srpsku. 

On je poručio predsjedniku Srpske da ga "bude sramota svake riječi koju je rekao" i ponovio da je spreman da na bazi argumenata o svemu ovome razgovaraju.

Kako prenosi Srna, lider PDP-a je naveo da je bio na pregovorima o Butmirskom paketu i da je u ime PDP-a rekao da odbija taj paket, a da je Dodik tada rekao da su on i SNSD, čiji je lider, za NATO, da bi nakon pregovora pred kamerama rekao da je protiv.

Borenović je ocijenio da to razotkriva Dodikovu lažnu priču i lažni patriotizam.

On je rekao da Dodik možda može da ga ućutka nekim sredstvima, možda, kako kaže, likvidacijom, ali da se ne plaši.

Borenović je Dodiku poručio da bi trebalo "predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović pomoći da savlada prvi razred osnovne škole, jer je nemoguće da nešto pojeftini za 113 odsto i da se produži život penzionerima".

On je Dodika pozvao da pročita obrazloženje opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi i da kaže šta nije tačno u 200 strana te inicijative koju su predali u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Dodik: On je meni stavio metak na čelo

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je Srni da je Branislav Borenović odavno njemu, njegovoj djeci i unucima stavio metu na čelo, lažući i spletkareći o imovini koju navodno imaju i kako su je stekli.

"Branislav Borenović je i meni i mojoj djeci i mojim unucima stavio odavno metu na čelo, lažući i spletkareći o imovini koju navodno imamo i kako smo je stekli, a danas se kao i svaka kukavica pokušava sakriti iza opasnih insinuacija da neko sprema njegovu likvidaciju. Ako Dodik upita odakle vam kuće i stanovi i u zemlji i svijetu, onda Dodik sprema likvidaciju. Ako oni neosnovano lažu godinama o mojoj imovini, onda je to borba za istinu. Neće biti da je tako", poručio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnje koje je predsjednik PDP-a iznio na konferenciji za novinare u vezi sa njegovim sinoćnjim gostovanjem na RTRS-u, Dodik je rekao da Borenović nijednom riječju nije negirao tvrdnje koje je on iznio u emisiji "Pečat", kada je govorio o njegovoj imovini u Banjaluci.

"Sva salva uvreda, laži i podmetanja, koje su mu specijalnost, poslužile su samo da se zamagli suština moje izjave - koliko vrijedi njegova kuća i kakvog imovnog stanja je prije rata bila njegova, a kakvog moja porodica", istakao je Dodik.

Govoreći o Borenovićevoj tvrdnji da je on u ime PDP-a odbio "Butmirski paket", a da je Dodik tada rekao da je za NATO, dok je pred kamerama rekao da je protiv, predsjednik Srpske je ocijenio da "priče o Butmiru, NATO savezu i ostale nebuloze koje je Borenović iznio služe za zasmijavanje javnosti", koja, kako kaže, već godinama odlično zna i njegove, a i stavove PDP-a.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE