• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati šefovi policijskih struktura u BiH!?

Uroš Pena, Vinko Dumančić i Himzo Selimović najbolje su rangirani kandidati za čelne funkcije u policijskim agencijama BiH, pišu "Nezavisne novine".

 Poznati šefovi policijskih struktura u BiH!? Izvor: MONDO

Nezavisni odbor policijske strukture BiH odlučio je u petak da je Selimović najbolji kandidat za Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, drugoplasirani u konkurenciji za ovu poziciju je Sead Lisak, treći Mile Jurić, a četvrti Dragan Lukač.

"Najbolje rangirani kandidat za zamjenika direktora ove direkcije je Uroš Pena, aktuelni direktor policije RS. Slijede Mile Jurić, Himzo Selimović i Dragan Lukač.
Najviše ocjene članova Nezavisnog odbora policijske strukture za zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) dobio je Marko Dominković, Sead Lisak i Mirza Lišinović", navedeno je u listi koju je Nezavisni odbor policijske strukture dostavio ministru bezbjednosti Sadiku Ahmetoviću.

Prema istom izvoru, Dumančić je prvorangirani kandidat za direktora Granične policije, drugoplasirani je Marko Dominković, a slijede ih Enes Gačanin, Nijaz Spahić i Sead Lisak.

Marko Dominković najbolje je rangirani kandidat za zamjenika direktora Granične policije, dok je drugi Lisak, a treći Spahić.

"Mi smo uradili svoj dio posla. Okončanje procesa imenovanja sada je odgovornost ministra, odnosno Savjeta ministara BiH", izjavio je predsjedavajući Nezavisnog odbora policijske strukture BiH Žiko Krunić.

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović najavio je da će u ponedjeljak dostaviti Savjetu ministara BiH prijedloge za direktora Direkcije za koordinaciju policije BiH, dvojicu njegovih zamjenika, direktora i zamjenika direktora Granične policije i zamjenika direktora Sipe.

"Savjet ministara ih imenuje. Vjerujem da će to biti brzo gotovo, jer imamo dogovor o raspodjeli funkcija", rekao je Ahmetović.

On je ranije najavio da mjesto direktora Direkcije za koordinaciju policijskih agencija na nivou BiH pripada Bošnjacima, dok bi zamjenici direktora trebalo da budu Srbin i Hrvat.

Funkcija direktora Granične policije pripada Hrvatu, dok je Srbin već na funkciji u Sipi.

Imenovanje direktora ovih agencija zadnji je uslov za liberalizaciju viznog režima BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE