• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme da se sazna istina o zločinima nad Srbima

“Došlo je vrijeme da se sazna istina o zločinima i nad pripadnicima srpskog naroda" ističu predstavnici porodica zarobljenih i nestalih lica RS nakon hapšenja Ejupa Ganića.

 Vrijeme da se sazna istina o zločinima nad Srbima Izvor: MONDO

Savez udruženja porodica zarobljenih i nestalih lica RS u BiH pozdravlja i podržava aktivnosti pravosudnih institucija Velike Britanije, koje su hapšenjem Ejupa Ganića, najodgovornijeg za masakr u Dobrovoljačkoj ulici, pokazale spremnost da pomognu da se utvrdi istina o zločinima koji su počinjeni u Sarajevu i cijeloj BiH, a njihove naredbovce i egzekutore stigne ruka pravde.

"Nakon dugogodišnjeg minimiziranja i ponižavanja srpskih žrtava u proteklom građanskom ratu u BiH, te zamjenom teza, čestim proglašavanjem tih žrtava agresorima i zločincima, došlo je vrijeme da se sazna istina o zločinima i nad pripadnicima srpskog naroda", saopšteno je iz Saveza.

Iz Saveza navode da su i do sada podržavali sve aktivnosti koje provode međunarodne i domaće institucije i nevladine organizacije koje doprinose utvrđivanju stvarne istine o svim zločinima i stradanjima svih naroda u BiH i regionu, kao i procesuiranju svih ratnih zločinaca, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili drugu pripadnost.

"Ne podržavamo bilo kakav oblik diskriminacije, selektivnu pravdu i opravdanje bilo čijeg zločina, a posebno osuđujemo sve oblike manipulacije žrtvama, njihovim prebrojavanjem, favorizovanjem jednih i minimiziranjem drugih, kao i korištenje žrtava i zločina u dnevno-političke svrhe", navodi se u saopštenju.

Savez smatra da se samo vladavinom prava može graditi BiH kao demokratska država u kojoj će svi građani i narodi biti ravnopravni, te očekuje, ne samo od Velike Britanije, već od cjelokupne međunarodne zajednice da pomogne u tom procesu.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE