• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS utvrdio koalicionu platformu

Za SRS RS ključni odnos prema Dejtonskom sporazumu, pravo na referendum i pitanje ustavne pozicije i ekonomsko-socijalne situacije u RS.

 SRS utvrdio koalicionu platformu Izvor: MONDO

Izvršni odbor Srpske radikalne stranke (SRS) Republike Srpske (RS) utvrdio je na današnjoj sjednici u Banjaluci platformu za razgovore sa ostalim opozicionim strankama u Srpskoj u vezi sa eventualnim zajedničkim nastupom na oktobarskim izborima, prema kojoj bi osnova za okupljanje opozicije trebalo da budu programi stranaka.

Predsjednik SRS RS Milanko Mihajlica rekao je da su za ovu stranku ključna tri programska opredjeljenja - odnos prema Dejtonskom sporazumu, pravo na referendum o ustavnim promjenama i priključenju NATO-u, kao i pitanje ustavne pozicije i ekonomsko-socijalne situacije u RS.

"Na osnovu prethodnih razgovora sa SDS-om i PDP-om, uvjerni smo da se uskoro može očekivati potpisivanje sporazuma o zajedničkom nastupu na opštim izborima za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH, s tim da naša stranka ne bježi ni od formiranja zajedničkih lista za oba parlamenta", rekao je Mihajlica novinarima nakon sjednice Izvršnog odbora.

On je naglasio da će SRS RS o nastupu na oktobarskim izborima razgovarati sa svim opozicionim strankama, a konačnu odluku o eventualnom koalicionom nastupu sa nekom od stranaka vrlo brzo donijeće Izvršni, odnosno Glavni odbor stranke.

Za predsjednika Izvršnog odbora danas je izabran Slavko Koljanović, a za generalnog sekretara SRS RS Mladen Krsmanović.

U nedjelju su izabrani i šefovi regionalnih odbora - Miodrag Deretić za Prijedorsku regiju, Novo Grujić za Banjalučku, Jovo Vukelić Dobojsku, Dragan Miljanović Bijeljinsku, Goran Petrović Zvorničku, Siniša Lasica za Sarajevsko-romanijsku, za regiju Foča Zoran Nikolić i Dragan Babić za regiju Hercegovine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE