• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj: Ne treba mi ničija saglasnost

Prilikom donošenja odluka nisu mi potrebne nikakve saglasnosti, davno je prošlo vrijeme potpisa i saglasnosti, rekao ministar inostranih poslova BiH

 Alkalaj: Ne treba mi ničija saglasnost Izvor: MONDO

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj izjavio je da on nije dodijelio diplomatski pasoš ratnom članu Predsjedništva BiH Ejupu Ganiću i da u tom slučaju nije zloupotrijebio diskreciono pravo.

"Ganićev pasoš dodijeljen je ranije, prije početka mog mandata", rekao je Alkalaj, ali nije želio da precizira koji je prethodni ministar inostranih poslova to učinio.

Obrazlažući protestnu notu koju je povodom Ganićevog hapšenja Ministarstvo inostranih poslova (MIP) BiH uputilo 3. marta Srbiji, Alkalaj je rekao da za slanje protestne note "nije potrebna nikakva saglasnost u Ministarstvu".

"Naše ministarstvo, kao i svako drugo, funkcioniše po principu subordinacije. Prilikom donošenja mojih odluka nisu potrebne nikakve saglasnosti jer je prošlo davno vrijeme takvih potpisa i saglasnosti", rekao je Alkalaj na konfereniji za novinare u Sarajevu nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

Alkalaj je dodao da ga, kao odgovornog za rad i funkcionisanje Ministarstva, jedino Predsjedništvo BiH koje rukovodi spoljnom politikom može da "pozove ili prozove", dodavši da Srbija još nije odgovorila na ovu protestnu notu.

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić istakla je ranije da je sadržaj ove diplomatske note stav jedne političke grupacije u MIP-u čiji je cilj da jedan pravni proces prevede na politički teren, što je apsolutno neprihvatljivo.

Ona je dodala da sadržaj note nije usaglašen u Ministarstvu inostranih poslova (MIP) BiH, niti predstavlja politički stav cjelokupnog Ministarstva.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović uputio je prijedlog da se na narednoj sjednici Predsjedništva u dnevni red uvrsti rasprava i zauzimanje stavova o istupima službenika Ministarstva inostranih poslova BiH u vezi sa hapšenjem ratnog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE