• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Muslimović na optužnici s Ganićem?

Član Savjeta za odbranu i bezbjednost SDA Fikret Muslimović mogao bi odgovarati sa Ejupom Ganićem za masakr u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici.

 I Muslimović na optužnici s Ganićem? Izvor: MONDO

Muslimović, pukovnik nekadašnje JNA, tokom rata je bio pomoćnik komandanta za bezbjednost TO BiH, zatim načelnik Uprave bezbjednosti Generalštaba ArmijeBiH, načelnik Uprave za moral, zvanični predstavnik Armije BiH u združenom štabu Armije BiH i HVO, te savjetnik za vojna pitanja u Predsjedništvu BiH, navodi "Fokus".

On se dodvodi u vezu sa zarobljavanjem i mučenjem pukovnika Slavoljuba Beloševića, ispitivao je i pukovnika Milana Šuputa, a umiješan je i u napade na pripadnike JNA 2.maja 1992.godine.

Još je 21. jula 1994. godine Zdravko Petrović, istražni sudija Vojnog suda u Beogradu, donio naredbu za izdavanje potjernice protiv Ganića, Muslimovića, ali i još sedam lica zbog krivičnih djela.

Prema dokazima, glavni akteri dešavanja u Dobrovoljačkoj, među kojima i Muslimović, napali su kolonu JNA, prekršili pravila međunarodnog prava, činili i naredili da se prema ratnim zarobljenicima vrše ubistva, mučenja, nečovječno postupanje, te kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme rata ili oružanog sukova, ubijali ili ranjavali neprijatelja, koji nije imao sredstava za odbranu.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE