• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popis – legalizacija ilegalne imovine?

Popis imovine u BiH koji je obavio tim OHR-a jeste pokušaj institucionalne legalizacije ilegalnog spiska imovine sačinjenog u sarajevskim centrima moći.

 Popis – legalizacija ilegalne imovine? Izvor: MONDO

Ovo je izjavio direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Tihomir Gligorić.

Reagujući na autorski tekst visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, koji je u ponedjeljak objavljen u "Glasu Srpske", u kome je navedeno da "vlasti RS kritikuju sopstvene institucije kritikovanjem popisa državne imovine koji je sačinio OHR", Gligorić je rekao da Incko nastavlja sa praksom optuživanja drugih za probleme koje izazivaju on i OHR svojim postupcima.

"Incko je samo u početku tvrdio da je riječ o tehničkom popisu. Umjesto te kvalifikacije, on popis sada pravno kvalifikuje kao popis imovine koja je vlasništvo BiH, čime svom tehničkom popisu daje sasvim jasnu političku i antidejtonsku obojenost", kazao je Gligorić, prenosi "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, Incko "prijetećim tonom" upozorava da je svako drugačije mišljenje "sukob sa međunarodnom zajednicom" i akt "podrivanja" napora međunarodne zajednice u BiH.

"Tako Incko vidi proces demokratskog dogovaranja i ulogu domaćih institucija u BiH", ocijenio je Gligorić.

On je naglasio da je Incko sebe doveo u nepremostiv problem, koji je "na potpuno neprimjeren i nekorektan način počeo da gura na političko polje", a da popis pokušava da prikaže kao stručan.

"Umjesto da je uvažio mišljenje stručnjaka i nadležnih institucija, Incko je pribjegao svim mogućim vrstama neprimjerenih pritisaka, direktnih i indirektnih prijetnji, o kojima je javnost RS sve vrijeme bila svjedok", rekao je Gligorić.

Član Komisije za imovinu BiH iz RS Dragan Spasojević kaže da nije tačno da je tim OHR-a prilikom popisa imovine koristio samo zvanične podatke iz gruntovnica i katastara, nego i nezvanične evidencije Ministarstva odbrane BiH, Službe za zajedničke poslove institucija BiH i raznih komisija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE