• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportska dvorana na temelju pravoslavne crkve?

“Merhamet” traži dozvolu da na temeljima pravoslavnog hrama u Potočanima izgradi sportsku dvoranu.

 Sportska dvorana na temelju pravoslavne crkve? Izvor: MONDO

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" iz Srebrenice zatražilo je od opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove dozvolu za gradnju sportske dvorane u Potočarima na mjestu gdje je započeta izgradnja pravoslavnog hrama, potvrdio je predsjednik odbora ovog društva Sadmir Nukić.

On je rekao da je "Merhamet" BiH obezbijedio sredstva za izgradnju objekta površine oko 2 500 metara kvadratnih.

"Planirali smo da izgradimo sportsku dvoranu na zemljištu koje je u vlasništvu opštine Srebrenica. Podnio sam zahtjev za urbanističku saglasnost, ali još nisam dobio nikakav odgovor", rekao je Nukić "Glasu Srpske".

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica Mirsad Mustafić rekao je da "Merhamet" prije dobijanja dozvole za gradnju mora da riješi pitanje zemljišta na kojem će graditi objekat.

Protonamjesnik Željko Teofilović podsjeća da je ranijom skupštinskom odlukom Srpskoj pravoslavnoj crkvi dodijeljeno u trajno vlasništvo zemljište u Potočarima, na kojem je 1999. godine započeta izgradnja hrama uz pribavljenu dokumentaciju.

"Tadašnji opštinski inspektor naložio je 16. novembra 2000. godine da obustavimo radove, pozivajući se na odluku visokog predstavnika prema kojoj se ne može poklanjati opštinsko zemljište", rekao je Teofilović.

Srebrenički sveštenik podsjetio je da je zabrana gradnje crkve uslijedila poslije dolaska Bošnjaka na vlast u Srebrenici iako se iz dokumentacije koju crkva posjeduje vidi da je 1981. godine izvršena eksproprijacija zemljišta uz novčanu nadoknadu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE