• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EUPM pozdravlja imenovanje direktora u BIH

EUPM pozdravlja odluku Savjeta ministara o imenovanju direktora i zamjenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Granične policije i Sipe.

 EUPM pozdravlja imenovanje direktora u BIH Izvor: MONDO

U saopštenju EUPM pozdravlja i odluku Savjeta ministara BiH koja se odnosi na sjedište Direkcije i Agencije za prevenciju korupcije.

"Čestitam Savjetu ministara i ministru bezbjednosti na odlučnosti da se ove važne odluke donesu danas. Čestitam i mojim kolegama iz policije na imenovanjima i nudim im punu podršku u važnim zadacima", poručio je komesar EUPM-a Štefan Feler.

Prema njegovim riječima, Direkcija će u narednih 90 dana postati u potpunosti operativna, a EUPM je spreman da pruži pomoć i savjet o narednim koracima kako bi bio postignut taj cilj. Komesar EUPM-a smatra da je današnja odluka Savjeta ministara BiH ključni korak u uspostavljanju institucija predviđenih zakonima o reformi policije iz 2008. godine.

Savjet ministara BiH imenovao je Himzu Selimovića za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a za njegove zamjenike Uroša Penu i Mileta Jurića. Dosadašnji direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić ponovo je imenovan na tu dužnost, a za njegovog zamjenika imenovan je Enes Gačanin. Marko Dominković imenovan je za zamjenika direktora Sipe.

BiH je danas ispunila i posljednji uslov iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima nakon što je Savjet ministara BiH donio odluku da sjedište Direkcije za koordinaciju policijskih tijela bude u Sarajevu, a Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u Istočnom Sarajevu, te obavio imenovanja u policijskim tijelima.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE