• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glas Srpske: Silajdžić i Komšić zataškavaju skandale

Banjalučki dnevnik piše da Haris Silajdžić i Željko Komšić pokušavaju da sakriju zloupotrebe MIP-a BiH u političke svrhe.

 Glas Srpske: Silajdžić i Komšić zataškavaju skandale Izvor: MONDO

Članovi Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić, odbijanjem da ova institucija razmatra istupe službenika Ministarstva inostranih poslova BiH u vezi sa hapšenjem Ejupa Ganića, pokušavaju da sakriju ove skandalozne izjave i zloupotrebe MIP-a BiH u političke svrhe, piše danas "Glas Srpske", pozivajući se na izvor u Predsjedništvu BiH.

Izvor lista kaže da Silajdžić i Komšić namjeravaju da prikriju odgovornost službenika MIP-a BiH, jer su kadrovi Stranke za BiH zloupotrijebili ovu zajedničku instituciju za političke istupe u vezi sa hapšenjem Ejupa Ganića.

Silajdžić i Komšić odbili su prijedlog člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojše Radmanovića da Predsjedništvo na sjednici razmatra istupe službenika MIP-a BiH u vezi sa Ganićevim hapšenjem i protestnu notu ovog ministarstva koja je upućena Ambasadi Srbije u BiH.

Sa dnevnog reda je skinuta i tačka o istupima službenika MIP-a BiH u vezi sa Kosovom i Metohijom.

U Radmanovićevom kabinetu "Glasu" je rečeno da su se Silajdžić i Komšić usprotivili Radmanovićevom prijedlogu i skinuli ovu tačku sa dnevnog reda, tražeći da Radmanović za sljedeću sjednicu pripremi pismeno obrazloženje za ovu tačku dnevnog reda.

Pomoćnik ministra inostranih poslova BiH za bilateralne odnose Jasmina Pašalić, poslije Ganićevog hapšenja, 1. marta u Londonu, uputila je protestnu notu Ambasadi Srbije u BiH u kojoj se Srbija optužuje za narušavanje odnosa sa BiH.

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić rekla je da protestna nota koju je Ambasadi Srbije u BiH uputila Jasmina Pašalić nije zvanični stav MIP-a BiH, već da je to bio stav jedne političke grupacije u ovom ministarstvu.

Odmah poslije hapšenja Ganića u London je otputovao novoimenovani ambasador BiH u Australiji Damir Arnaut, koji se u Britaniji predstavljao kao šef Ganićevog pravnog tima.

Nalog za putovanje popisan mu je u Predsjedništvu, ali se još ne zna ko će snositi troškove njegovog puta i boravka u Londonu.

Član Komisije za inostrane poslove Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković rekla je da Haris Silajdžić svim sredstvima pokušava da zaštiti službenike MIP-a BiH "koji su davali političke izjave u vezi sa hapšenjem Ejupa Ganića i time izašli iz svojih ovlašćenja".

Ona je dodala da ponašanje Silajdžića, Svena Alkalaja i drugih bošnjačkih funkcionera i političara potvrđuje da Ganića, i u slučaju izručenja BiH, ne može čekati pravedan sudski proces, jer bi, kako je rekla, bošnjačka politička elita snažnim uticajem na pravosuđe to opstruisala.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE