• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodica nema para da ide kod Radovana

Porodica nekadašnjeg predsjednika RS Radovana Karadžića, koji se nalazi u Haškom tribunalu, gotovo godinu dana ga nije posjetila zbog nedostatka novca.

 Porodica nema para da ide kod Radovana Izvor: MONDO

Istovremeno Haris Silajdžić na račun svih građana BiH pomaže osumnjičenom za ratne zločine, piše "Fokus".

Kćerka Radovana Karadžića, Sonja Karadžić-Jovičić, rekla je za ovaj list da nisu otvoreno ni tražili pomoć od institucija RS, svjesni da bi se to protumačilo na drugačiji način, ali priznaje da su očekivali da će nadležni imati sluha za potrebe porodice prvog predsjednika RS.

"Taj sluh, vidimo, imaju svi u Federaciji, posebno kada je riječ o ljudima poput Ganića ili Silajdžića, koji mogu državni novac da koriste u privatne svrhe. Naša posljednja porodična posjeta bila je krajem marta prošle godine i nemamo u planu neke nove odlaske, pošto nemamo novac za troškove puta i boravka u Hagu", kaže Sonja Karadžić-Jovičić.

Ona smatra da bi taj problem morao biti riješen, odnosno da treba omogućiti članovima porodice haških zatvorenika da bar dva ili tri puta godišnje vide svoje najbliže.

Za razliku od najbližih članova porodice Karadžić, problema za redovna putovanja u Hag nemaju članovi pojedinih nevladinih organizacija iz FBiH, poput "Majki Srebrenice", koje su se krajem oktobra prošle godine organizovano uputile ka Haškom tribunalu, kako bi prisustvovale početku suđenja Karadžiću.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE