• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinaru "Blica" prvo prijetili, pa zapalili auto

U Doboju je zapaljen automobil novinara dopisnika beogradskog lista "Blic" Rade Tešića.

 Novinaru "Blica" prvo prijetili, pa zapalili auto Izvor: MONDO

Policiju je o ovom događaju obavijestio slučajni prolaznik, koji je uz pomoć snijega ugasio požar, čime je izbjegnuta veća materijalna šteta, jer je u blizini Tešićevog vozila bilo parkirano još nekoliko automobila.

Pripadnici krim-policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj i Teritorijalne vatrogasne čete utvrdili su da je zadnji desni točak vozila "citroen", čiji je vlasnik novinar dopisnik "EuroBlica" Rade Tešić, premazan masnom tekućinom, čijom je paljevinom došlo do požara.

Portparol CJB Doboj Ljerka Stanimirović izjavila je Srni da su na vozilu nastala manja oštećenja na zaštitnoj plastici sa unutrašnje strane blatobrana.

Ona je dodala da je policija o ovom događaju obavijestila nadležno Okružno tužilaštvo i preduzela operativne radnje na otkrivanju počinioca ili počinilaca krivičnog djela oštećenja tuđih stvari.

Policiju je o ovom događaju, kaže Stanimirovićeva, jutros oko 4.45 časova obavijestio slučajni prolaznik koji je izjavio da je uz pomoć snijega ugasio požar na jednom od prakiranih vozila kod zgrade "Vladimirka" u Vidovdanskoj ulici u Doboju.

Opštinski odbor Socijalističke partije (SP) Doboj osudio je noćašnji napad na dopisnika "EuroBlica" iz Doboja, ocjenivši da je podmetanje požara pod njegov automobil teroristički akt.

"Ovaj slučaj očigledno pokazuje da u Donoju postoje kriminalni krugovi koji su duboko povezani sa političkim strukturama i koji su od ovog grada napravili grad straha i na sve moguće načine žele da ga kontrolišu, a svakoga ko se usudi da o tome govori, ućutkaju na bezobziran način", navodi se u saopštenju SP i od nadležnih sudsko-tužilačkih i policijskih organa zahtijeva da hitno otkriju i kazne počinioce i naručioce ovog djela.

Predsjednik Centra za humanu politiku Momir Dejanović rekao je Srni da je paljevina vozila novinara Tešića poruka svima da slobodnom novinarstvu i istini o nemilim dešavanjima u Doboju nema mjesta.

"Ovo, između ostalog, ukazuje da građani Doboj više nisu bezbjedni, ne samo na radnom mjestu, već i na ulici i svom dvorištu. Zato sudski, tužilački i policijski oragani treba da rade mnogo brže na otkrivanju i sankcionisanju izvršilaca svih tih nemilih događaja", naglasio je Dejanović.

Tešićev automobil zapaljen je rano jutros u blizini kuće u kojoj stanuje. Policiju je o ovom događaju obavijestio slučajni prolaznik, koji je uz pomoć snijega ugasio požar, čime je izbjegnuta veća materijalna šteta, jer je u blizini bilo parkirano još nekoliko vozila.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE