• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezvizni režim prije izbora?

Šef Misije BiH u EU Osman Topčagić rekao je da su vlasti BiH od Štefana Fulea dobili jasan stav da će dobiti bezvizni režim prije opštih izbora.

 Bezvizni režim prije izbora? Izvor: MONDO

Topčagić je za sarajevske medije rekao da su vlasti BiH nedavnim imenovanjem rukovodilaca policijskih agencija ispunile svih 174 aktivnosti iz Mape puta.

"Stav zvaničnog Brisela još čekamo, jer je u pripremi izvještaj o monitoringu koji su obavili ekpertski timovi EU. On će u najskorije vrijeme biti pripremljen i usvojen u strukturama Evropske komisije, a onda dat i nama na uvid i poslan u dalju proceduru u institucije EU", rekao je Topčagić.

 Na pitanje da li očekuje da li će sav posao biti završen do avgusta, Topčagić je rekao da sve zavisi kakav će biti izvještaj o monitoringu, odnosno da li će biti bezuslovno pozitivan ili će se možda tražiti još neka pojašnjenja i provođenje nekih dodatnih aktivnosti.

"Međutim, najbitnije je da nema novih uslova, nema novih zadataka. Tu imamo jasnu poruku komesara Fulea koji kaže: `Ne mijenjamo pravila kada igra počne`", dodao je Topčagić.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE