• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS protiv tumačenja Dejtonskog sporazuma

Predsjednik Vlade Milorad Dodik rekao je da je Srpska za Dejtonski sporazum, ali da nije za tumačenje, jer se tako guše izvorna prava.

 RS protiv tumačenja Dejtonskog sporazuma Izvor: MONDO

On je rekao da mu je premijer Crne Gore Milo Đukanović prenio da je tokom nedavnog susreta sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton razgovarao o situaciji u RS i BiH.

Dodik je istakao da SAD pažljivo prate situaciju na Balkanu i da se tokom razgovora sa predstavnicima država regiona uvijek interesuju za njihov stav o situaciji u BiH.

"Znam da je Đukanović izrazio potpunu podršku Dejtonskom sporazumu. Po tom pitanju smo zajedno. I mi smo za Dejtonski sporazum, ali nismo za njegovo tumačenje, jer nam se tako guše izvorna prava", rekao je Dodik za podgorički list "Dan".

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Dodik je rekao da bi, kada bi bio u poziciji albanskih rukovodilaca, ponudio sjever Kosova za trajan mir i razgraničenje sa Srbijom, dodajući da je za Kosovo jedino realno rješenje njegova podjela.

"Mislim da je to jedino realno.To je jedino dugoročno rešenje koje je dobro i za Albance. Objektivno, oni će veoma teško vladati sjeverom, ili će tu uvjek biti nasilje i nikada neće biti demokratije", rekao je Dodik.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Dodik je rekao da je Vlada RS zainteresovana za izgradnju pruge koja bi iz Čapljine, preko Bileće išla za Nikšić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE