• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo protesta zbog puštanja Ganića

Savez logoraša Srpske će uputiti protestno pismo Ambasadi Velike Britanije u BiH, te britanskom tužilaštvu zbog puštanja Ejupa Ganića.

 Pismo protesta zbog puštanja Ganića Izvor: MONDO

"Ganić je počinio stravičan zločin nad Srbima u Sarajevu, u Dobrovoljačkoj ulici, u Tuzlanskoj koloni, a trebalo je da to učini i na aerodromu 'Dubrave' i on kao takav, a mi to očekujemo i tražimo, mora biti isporučen Republici Srbiji", rekao je predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić.
Dukić je rekao da logoraši, žrtve rata, nikada neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici koja bi trebalo da bude usvojena u parlamentu Srbije, jer su, kako je naveo, Srbi u prethodnom ratu na prostoru bivše Jugoslavije i BiH bili na svojim ognjištima i nikada neće dozvoliti da postanu žrtve međunarodne politike.

 "Mi kao žrtve nikada nećemo prihvatiti rezoluciju o Srebrenici i apelujemo, prije svega, na predsjednika Srbije da ne dozvoli da neko s tim papirom maše jer mi nikada nismo bili agresori i bili smo na svojim ognjištima. Nećemo i ne možemo dozvoliti da srpski narod postane žrtva međunarodne politike i pojedinaca iz međunarodne zajednice", rekao je Dukić.
On je ponovio da žrtve i logoraši nikada ne mogu prihvatiti presudu Međunarodnog suda u Hagu da se u Srebrenici dogodio genocid.

"Podsjećamo da postoji i 'Srebrenica 2', u kojoj je stradalo preko 3 560 Srba ", rekao je Dukić.
Predstavljajući izvještaj sa konferencije u Međunarodnom sudu u Hagu, održane 22. i 23. februara, a gdje je učestvovalo osam delegata iz RS, Dukić je naglasio da su srpske žrtve na jednom ovako visokom mjestu prvi put imale priliku da govore o svojim stradanjima i da iznesu činjenice kojim raspolažu.

On je dodao da se danas u kasarni Viktor Bubanj, gdje je ubijeno 70 logoraša, a 30 ih se još traži, nalaze Sud i Tužilaštvo BiH koji ništa od dokumentacije koju im je Savez logoraša RS dostavio nikada nisu uzeli u razmatranje, a kamoli da su nekoga procesuirali.Dukić je rekao da se to ne može ni dogoditi kada se zna da je na čelu te institucije čovjek koja poziva ratne zločince da ne putuju iz BiH.

On je naveo da je siguran da ratna dokumentacija iz Haškog tribunala neće doći u BiH, odnosno Sarajevo, nego će ostati u Međunarodnom sudu u Hagu ili nekim drugim evropskim zemljama.
"Ovo će se dogoditi, jer je na konferenciji konstatovano da je BiH virovita država, da su to tri nacije u kojoj ne može doći do pomirenja i da je to hibridni svijet u BiH", rekao je Dukić i dodao da bez istine nema ni pomirenja, time ni zajedničkog života, a onda ni države BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE