• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin utajio milionski porez

Zoran Dominović se tereti da je sa firmom "Domino" utajio 15.569,42 KM poreza

 Banjalučanin utajio milionski porez Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv direktora i vlasnika preduzeća "Domino" Banjaluka Zorana Dominovića za krivično djelo utaje poreza u iznosu od 15.569,42 KM, saopšteno je iz Tužilaštva.

Dominović se tereti da je od 12. maja do 16. juna 2005. godine, u namjeri izbjegavanja plaćanja poreza na promet proizvoda, nabavljenu robu od raznih dobavljača ukupne vrijednosti 132.540,47 KM prodao njemu poznatim kupcima za gotov novac.

U optužnici se navodi da optuženi nije obračunao i prijavio, niti na navedeni promet platio porez u iznosu od 15.569,42 KM, jer se ovakav način prodaje tretira kao krajnja potrošnja, gdje je "Domino" DOO Banjaluka poreski obveznik.

Optuženi je, kako bi to prikrio, sačinio 20 fiktivnih računa - otpremnica za robu na osnovu ovjerenih fiktivnih narudžbenica sa izjavom da roba služi za dalju prodaju pravnom licu "Pekspektiva tradeks" DOO iz Trna kod Laktaša, da bi gotov novac od prodaje, direktno ili preko posrednika, predavao vlasniku tog preduzeća kako bi on bio prebačen na račune preduzeća "Domino".

Sve ovo učinjeno je radi vraćanja novca u legalne finansijske tokove u cilju prebacivanja poreznih obaveza na "Perspektiva tradeks", mada stvarnog prometa robe nije bilo, navodi se u optužnici.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE