• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebinje: Vjetar otežava gašenje požara

Autor mondo.ba

U Hercegovini su požari i dalje aktivni. Na području Trebinja vatra od prije tri dana, za koju se sumnja da je namjerno podmetnuta, izbila je u blizini sela Slivnice i proširila se prema selima Orašje i Ljekova.

Više desetina vatrogasaca, pripadnika Civilne zaštite i mještana uspjeli su da odbrane kuće u selu Orašje.

Svo raspoloživo ljudstvo i tehnika, u popodnevnim časovima, upućeni su u selo Orašje. U jednom trenutku, u centru sela, odvijala se prava drama, nakon što je vatra, uz pomoć jakog južnog vjetra, ušla među kuće, piše portal "Moja Hercegovina". Mještanin Milan Krivoglav kaže da je vatra za petnaest minuta došla do kuća.

Plamen je, u jednom trenutku, nadomak kuća, dostizao visinu i do dvadeset metara. Međutim, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i mještana, objekti su odbranjeni.

Duž linije požara, prema nepotpunim informacijama, oštećeno je ili izgorjelo nekoliko stubova niskonaponske mreže.

"Tri-četiri kuće su bile u opasnosti, ali uspjeli smo da ugasimo vatru. Imamo situaciju da vatra prebaci preko nas, po trideset-četerdeset metara", kaže Miodrag Bodiroga, koordinator iz Civilne zaštite.

U situaciji kada je vatru nemoguće kontrolisati, kažu vatrogasci, prioritet je odbrana mještana i njihovih materijalnih dobara. Zbog izuzetno teškog terena i iz rata preostala minsko-eksplozivnih sredstava, ekipe ne smiju dublje zaći u ugroženi teren.

"Zaostale mine prave veliki problem. Svakih pet minuta imamo detonaciju mine ili municije", kaže Neđo Ćuk, zamjenik komandira TVJ Trebinje.

Pojedini dijelovi linije požara i dalje su aktivni u blizini sela Slivnica, Ljekova i Baonine i nemoguće je procijeniti na koju će stranu vjetar usmjeriti požar. Pred vatrogascima i mještanima, savim je sigurno, još je jedna neizvjesna noć.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nevesinje

Zasto se ne angazuju vatrogasci iz drugih hercegovackih opstina. Na primjer Nevesinjski... Svaki dan nekoga primaju... Ali ne bi bilo koristi od njih, vecinom su invalidi(ne ratni, da pogresno ne protumacite) i alkoholicari...

Gz

Pih. Pa kako je zatajila helikopterska sluzba izvidjanja?

SIMO

Mogao je i video snimak ugledajte se na okolinu.

MONDO REPORTAŽE