• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gori u Trebinju i Bratuncu

Autori mondo.ba Autori SRNA

Aktivni su požari u trouglu Slivnica, Baonine i Orašje na teritoriji Trebinja, te na deponiji smeća u Bratuncu, izjavio je jutros Srni portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

"U Trebinju vatrogasci dežuraju na požarištu između Slivnice, Baonina i Orašja i kontrolišu situaciju. Uspješno izvršavaju zadatak odbijanja požara od naseljenih mjesta i putnih komunikacija", rekao je Stojanović.

On je pojasnio da je požar na nepristupačnom terenu, te da vatrogasci reaguju onog momenta kada su u mogućnosti.

"U Bratuncu traje požar na gradskoj deponiji. Aktivirane su nadležne lokalne snage vatrogasci i komunalna služba", istakao je Stojanović.

On je dodao da Republička uprava Civilne zaštite motri situaciju i izvršava zadatke iz svoje nadležnosti.

Vatra prijeti šumi na Dinari

Helikopter iz sastava Oružanih snaga BiH jutros je bio angažovan na gašenju požara na planini Dinari iznad naselja Čeprazlije i Donji Rujani u opštini Livno, gdje je ostvario 2,7 časova naleta, pri čemu je izbačeno 15.600 litara vode.

Iz Ministarstva odbrane BiH je saopšteno da je helikopter juče bio angažovan na istom području u dva navrata, u ranim jutarnjim i poslijepodnevnim časovima, a pri tome je ostvareno 5,7 časova naleta i izbačeno 40.000 litara vode.

Dio lokaliteta zahvaćenog požarom izuzetno je nepristupačan i miniran, te prijeti visokoj šumi, zbog čega je gašenje kopnenim snagama otežano.

Oružane snage BiH od početka požarne sezone su u stalnoj pripravnosti i u skladu sa zakonskim odredbama spremne su svakog trenutka pružiti podršku civilnim organima zaduženim za borbu protiv nepogoda ovakve prirode.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE