• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požar u Nacionalnom parku ''Una''

Autor SRNA

Gašenje požara koji je izbio na platou Plišević u sklopu Nacionalnog parka "Una" otežava izrazito nepristupačan teren i nedostatak ljudstva.

  Prema informacijama Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona (USK), požar je izbio juče oko 15.00 časova, a sinoć u 22.00 časa vatrogasna ekipa je napustila požarište zbog noći i izrazito nepristupačnog terena.

U Civilnoj zaštiti USK rečeno je za portal "Kliks" da danas nemaju informacija kakvo je stanje i koliko je vatrogasaca na terenu.

Direktor Nacionalnog parka "Una" Amarildo Mulić rekao je da je u jednom trenutku situacija bila kritična jer je vatra krenula prema naselju Ćelije i vodopadu Štrbački buk, ali su uspjeli da je ugase.

On je rekao da je jutros vatra, uz skretanje vjetra, opet krenula prema Ćelijama i Orašcu.

Prema njegovim riječima, vatra gori u dijelovima koji nisu naseljeni, a požarom nisu zahvaćena stabla, već samo nisko rastinje, tako da štete zasad nisu velike.

"Za sada imamo slab odziv mještana i lovačkih organizacija koje koriste teren za lov u tom dijelu i nadamo se da će nam se pridružiti. Na mjestu požara izašli su i istražioci, a prema neprovjerenim informacijama, požar je posljedica ljudskog nemara", istakao je Mulić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE