• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Srbija zaslužuje bolje od Čanka, DS i G17

Predsednik DSS Vojislav Koštunica na predizbornom skupu u Topoli izjavio je da se Srbija ne može deliti i naglasio da se državom ne može trgovati.

 Koštunica: Srbija zaslužuje bolje od Čanka, DS i G17 Izvor: MONDO

Koštunica je pred nekoliko stotina građana okupljenih u centru grada kazao da su došli u Topolu da potvrde "ono što svi u srcima nosimo, a to je da nemamo drugu otabžinu".

Navodeći da je Srbiji potrebna državotvorna i nacionalno odgovorna vlada, on je pozvao građane da 11. maja glasajući za listu DSS-Nova Srbija "podrže Srbiju".

Prema njegovim rečima, posao nove vlade biće nastavak borbe za Kosovo u čemu "smo ohrabreni činjenicom da 150 zemalja sveta misli da je Kosovo Srbija". "Pravo i pravda moraju pobediti", kazao je on.

Koštunica je dodao da je posao nove vlade i nastavak puta ka Evropskoj uniji, ali, kako je naveo, Srbija u EU treba da uđe sa nepovredivim granicama.

"Srbija i Šumadija dobro znaju da je Srbija u Evropi i da je srpski narod evropski narod. I ako je to tako niko ne može da nas uvodi ili izvodi iz Evrope", kazao je Koštunica.

Posao nove vlade su ekonomski razvoj Srbije, dodao je on, "a ne rast na deviznim računima pojedinih ministara" i borba protiv kriminala.

Koštunica je naglasio da ti poslovi nisu urađeni pošto su DSS i NS sa bivšim koalicionim partnerima "imali neslaganje", ne samo o pitanju Kosova već i o ekonomskom razvoju Srbije, što pokazuje "to što neće autoput Horgoš - Požega" i što im je sporan gasni aranžman sa Rusijom.

"Srbija zaslužuje bolje od Čanka, DS i G17 plus", kazao je on.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić je pozvao građane da glasaju za to da krene "punom parom napred" i kako bi bilo bolje svima. Prema njegovim rečima, treba vratiti dostojanstvo Srbiji.

Pozdravljajući goste predsednik opštine Topola Dragan Jovanović
(NS) kazao je da će "ovi ljudi" pomoći Srbiji da napreduje i pozvao grđane da glasaju za listu DŠ-NS.

U centru Topole okupilo se nekoliko stotina građana opremljenih stranačkim i državnim zastavama i transparentima "Kosovo je Srbija".
Sa razglasa su emitovane narodne pesme "Vidovdan", "Svilen konac" i druge.

Lideri koalicije DSS-NS dočekani su tradicionalno pogačom i solju.
Pre mitinga položili su cveće na spomenik Karađorđu na Oplencu, a posle skupa Koštunica i Ilić su razgovarali sa vladikom šumadijskim Jovanom.

Posle posete Topoli, lideli narodnjačke koalicije nastavljaju predizborne aktivnosti u Aranđelovcu i Maledenovcu.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE