• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vrlo je upitno ko je danas vlast u RS"

Autori mondo.ba Autori SRNA

"Vrlo je upitno ko je danas vlast u Republici Srpskoj, na koji način je koncipirana, jer je većina formirana na bazi jedne sveopšte trgovine koju je omogućio Izborni zakon", kaže Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Branislav Borenović

 Borenović: Vrlo je upitno ko je danas vlast Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Branislav Borenović rekao je danas u Istočnom Sarajevu da će poslanici opozicije na narednoj sjednici parlamenta Srpske biti u sali i nastaviti insistirati na svojim legitimnim zahtjevima.

"To je naše legitimno pravo. Mi smo u parlamentu i iz njega ne idemo. Nas iz parlamenta mogu samo iznijeti", poručio je Borenović.

Borenović smatra da je "vrlo upitno ko je danas vlast u Republici Srpskoj, na koji način je koncipirana, jer je većina formirana na bazi jedne sveopšte trgovine koju je omogućio Izborni zakon".

Komentarišući izjavu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića da je opozicija prekršila Poslovnik o radu, a ne vladajuća većina, Borenović kaže da je narodnim poslanicima onemogućeno da učestvuju u radu Narodne skupštine samo zato što su insistirali na poštovanju Poslovnika i akata Narodne skupštine i insistirali na ustavnoj obavezi da parlament radi u svom punom kapacitetu.

Borenović smatra da je Čubrilović mogao jednostavno rješiti ovaj problem - reći da prekida sjednicu i u roku od nekoliko dana, kada on kao predsjednik parlamenta odluči i obezbijedi uslove, da revizorski izvještaj bude na sjednici, da će biti nastavljen rad.

"Neuvažavanjem stavova 31 narodnog poslanika pokazao je veliku slabost", rekao je Borenović, tvrdeći da "najveću odgovornost za to šta se desilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske ima Nedeljko Čubrilović koji to nije smio dozvoliti".

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

neupitno

Ali je neupitno ko nije vlasti, niti će biti.

Slobo

Ne brini. Na sledećim vas neće niko birati

MONDO REPORTAŽE