• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adam Šukalo prijavio RTRS inspekciji

Autor mondo.ba

Narodni poslanik Adam Šukalo podnio je danas Inspektoratu RS prijavu protiv generalnog direktora RTRS-a Draška Milinovića u vezi povrede osnovnih prava radnika angažovanih po govorima o obavljanju povremenih i privremenih poslova.

 Adam Šukalo prijavio RTRS inspekciji Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

On tvrdi da mu se obratilo 28 radnika RTRS-a koji rade različite poslove, a koji su više godina angažovani i prešli su limit od 90 dana po kojem poslodavac više ne može da ih angažuje po spomenutom ugovoru.

"Predajem prijavu Inspektoratu da se izvrši vanredna kontrola. Ovdje je riječ o nezakonitosti ili svjesnom kršenju zakona . Radi se o sudbinama ljudi. Naknade koje dobijaju su mizerne, a nemaju ni doprinose. RTRS promoviše borbu protiv rada na crno, a u svojoj instituciji upravu potpisuju ovakve ugovore", kazao je Šukalo.

Opozicija u RS već duže vremena iznosi niz kritika, optužbi ali i različitih prijava protiv RTRS-a i rukovodstva ovog javnog servisa.

Podsjećamo, SDS je u julu ove godine podnio krivične prijave protiv generalnog direktora RTRS-a i drugih odgovornih u ovoj kući, kao fizičkih lica, te protiv RTRS-a kao pravnog lica, zbog sumnje da su počinili povredu prava iz socijalnog osiguranja. Tom prilikom u SDS-u su izneseni i podaci da RTRS duguje za doprinose radnicima po osnovu obaveznog osiguranja preko 4,5 miliona KM, a da ukupna dugovanja ovog javnog servisa, prema podacima sa kojima oni raspolažu, iznose oko 30 miliona KM.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE