• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ignorisao sud pa "sa odmora" izabrao Prosinečkog

Autori mondo.ba Autori Žarko Marković

Funkcioner SDS-a iz Bijeljine Milorad Sofrenić nije se danas pojavio pred Osnovnim sudom u ovom gradu na nastavku suđenja za krivično djelo podmićivanja pri izborima i glasanju za koje je optužen nakon lokalnih izbora 2016. godine.

NJegov branilac Veselin Londrović rekao je na ročištu da je Sofrenić na odmoru.

Tužilac Muriz Šabić rekao je da će u završnoj riječi predložiti kaznu, dodajući da je zaprijećena kazna u ovom slučaju novčana ili tri godine zatvora.

Sofrenića optužnica tereti da je na lokalnim izborima vrbovao Rome u Bijeljini da glasaju za kandidata za gradonačelnika Miću Mićića i stranačkog kandidata Tomicu Stojanovića, obećavši im zauzvrat pakete humanitarne pomoći.

Krivično djelo podmićivanje pri izboru i glasanju potpuno je dokazano i dokumentovano, saopšteno je iz MUP-a, nakon oktobarskih izbora 2016.

Darko Ćulum, direktor Policije RS rekao je ranije da su oduzete lične karte, obavljeni razgovori s licima koja su davala te lične karte, čak su pronašli prehrambene pakete, neke artikle, koji su trebali da se daju zauzvrat.

Sofrenić je tada priznao da je saslušan u policiji, ali je tvrdio da nije vidio sporne lične karte.

S druge strane Mujo Beganović je tvrdio da je prikupljao lične karte i predao ih Sofreniću, jer mu je obećana humanitarna pomoć za komšije, međutim paketi nisu stigli. Sugerisano mu je da Romi glasaju za Miću Mićića i Tomicu Stojanovića, a bio je spreman i za poligrafsko suočavanje sa Sofrenićem.

Sofrenić juče nije htio da komentariše najavljeno suđenje, istakavši da neće biti ni održano, jer je on na sjednici Izvršnog odbora FS BiH.

I to je tačno. Milorad Sofrenić, prvi potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH, danas je učestvovao na sjednici IO FS BiH na kojoj je Robert Prosinečki izabran za selektora fudbalske reprezentacije BiH. To može da znači da branilac Londrović nema pojma da njegov klijent nije na odmoru, ili da, pak, smatra da Sofrenić bira selektora sa “odmora”. Kako god, novo ročište zakazano je za 19. januar, a IO FS BiH je valjda završio posao, pa Sofrenić neće imati obaveza na odmoru.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE