• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva:U RS se vjeruje u ono što kaže Vučić

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je djelovanje predstavnika Saveza za promjene na nivou BiH štetno jer urušavaju interese Srpske na unutrašnjem i međunarodnom planu.

 Cvijanovićeva:U RS se vjeruje u ono što kaže Vučić Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Cvijanovićeva je sinoć naglasila da su na unutrašnjem planu radili na finansijskim i institucionalnim blokadama, ali bezuspješno, zatim lažnim pričama o "diktaturi" u Srpskoj i o navodnim paravojnim formacijama i prijetnjama.

Ona je dodala da je druga dimenzija djelovanja da na međunarodnom planu zatvore sva vrata Republici Srpskoj i da pričaju kako je loše i pogrešno sve što se dešava u Banjaluci.

Prema njenim riječima, "dovoljno je strašno" što je jedan od ministara u Savjetu ministara kontaktirao sa kolegom iz Vlade Austrije s ciljem da spriječi koalicionog partnera da dođe na obilježavanje Dana Republike Srpske i da daje legitimitet tom danu.

"U tridesetminutnom sastanku sa važnim ljudima u Briselu isti taj ministar uspio je 17 puta da spomene Milorada Dodika i kaže da je on problem. Ako sve što tamo elaborirate svedete na to da je Banjaluka problem, da Banjaluka opstruiše, da bi oni u Sarajevu sve uradili ali ne da Banjaluka, a dolazite iz Republike Srpske - za mene je to strašno",rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Premijer Srpske je ocijenila zabrinjavajućim i izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da se plaši da se "u Srpskoj ne dogodi Kosovska Mitrovica, jer je sljedeći korak nekakvo ubisvto" i poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da to ne dozvoli, kao i prošlogodišnji zahtjev Srbiji da privede predsjednika Srpske.

Cvijanovićeva je rekla da nema namjeru da komentariše ministra Mektića, jer je on "portparol koji pokušava da objašnjava šta je ko rekao".

"Predsjednik Vučić je rekao ono što je rekao (da je iz Sarajeva zatraženo od Srbije privođenje predsjednika Dodika) i to je tako. U Republici Srpskoj se u ono što kaže predsjednik Vučić vjeruje i tačno je to što je on rekao. Opozicija u Republici Srpskoj je u svojim napori da se Milorad Dodik skloni sa političke scene, kriminalizuje, učini faktorom destabilnosti... i to je bila jedna od radnji koju su oni željeli da se desi. Poruke tog tipa ne doprinose ničemu u BiH, niti na regionalnom planu",upozorava Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE