• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Auto-put će koštati pola milijarde KM više"

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović tvrdi da je Vlada Republike Srpske povećala cijenu izgradnje auto-puta Banjaluka - Doboj za 503 miliona KM.

 "Auto-put će koštati pola milijarde KM više" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Borenović je rekao da to znači da je "cijena po kilometru ovog auto-puta veća za sedam miliona KM, odnosno da je ukupan projekat skuplji za 75 odsto".

On je podsjetio da je prema odluci iz 2012. godine, cijena auto-puta iznosila oko 670 miliona KM, odnosno po kilometru 9,3 miliona KM.

"Konačna cijena koju smo dobili na osnovu odluke o dodatnom zaduženju koja je na ratifikaciji u zajedničkim institucijama BiH iznosi 1,17 milijardi KM, po kilometru 16,3 miliona KM", rekao je Borenović na konferenciji za novinare.

On je dodao da se iz ugovora o finansiranju između BiH, Republike Srpske, Evropske investicione banke i preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" vidi da su, prema procjeni banke, ukupni troškovi projekta 565 miliona evra, a da je Vlada Srpske tražila da se taj iznos zaokruži na 600 miliona evra.

"To dovodi do toga da će auto-put koštati pola milijarde KM više nego što je planirano. Nevjerovatno je da o tome nema ništa u odluci koju smo dobili u Narodnoj skupštini prije nekoliko dana", rekao je Borenović.

On je naglasio da opozicija podržava izgradnju auto-puta ali po realnoj cijeni.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi sutra u Banjaluci da nastavi zasjedanje, a na dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj po hitnom postupku.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

žena-zmaj

To je skoro duplo vise. Ko će za to da odgovara? Onaj ko je računao prije ili ovaj što je računao sad?

MILOŠ

NEMOJ SE BORENOVIĆU ONDA NI VOZITI TIM AUTOPUTEM

MONDO REPORTAŽE