• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kampanja "Svaki prozor zastava"

Kampanja "Svaki prozor zastava" započela je u ponedeljak isticanjem srpskih zastava na beogradskim ulicama.

 Kampanja "Svaki prozor zastava" Izvor: MONDO

Akciju organizuje Udruženje građana "Aktivni centar" rečeno je na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru Tanjuga.

Predstavnik udruženja Petar Petković kazao je da su zastave okačene na Slaviji, Terazijama, Ulici Kralja Milana, na Zelenom vencu, kao i na Brankovom mostu, pozivajući Beograđane da se pridruže toj akciji i na svojim prozorima, balkonima i lokalima istaknu srpsku trobojku, kako bi cela Srbija pokazala da je Kosovo i dalje deo naše zemlje.

Petković je rekao da su tom akcijom članovi "Aktivnog centra" želeli da pruže podršku Srbima sa Kosova i Metohije, koji su, kao prvi vid nezadovoljstva protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti pokrajine, okačili srpske zastave, kako bi pokazali da je to i dalje deo naše zemlje.

On je naglasio da svi građani Srbije moraju pokazati građansku odgovornost i da ne smeju zatvarati oči pred nesrećom i nepravdom sopstvenog naroda, dodajući da je zastava simbol celovitosti zemlje, a da građani nemaju drugog oružija.

Predstavnik studenata Pravnog fakulteta, koji su se priključili kampanji, Marko Đurić naveo je da ta akcija nije stranački orijentisana i da je njen cilj podsticanje Beograđana da pruže podršku Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima, kako je naveo, "preti opasnost da će im Albanci nametnuti nove kosovske institucije".

"Zahtevamo i očekujemo od države da nesmanjenim kapacitetom radi na zaštiti Srba, ali i drugih nealbanaca na Kosovu", rekao je Đurić i najavio da će studenti Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Učiteljskog, Šumarskog i Poljoprivrednog fakulteta, zastave od utorka moći da kupe na tim fakultetima.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE