• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posebna sjednica odmah nakon redovne

Autor SRNA

Izmjene nekoliko zakona koje bi trebalo da dovedu do povećanja plata na dnevnom redu parlamenta Srpske ove sedmice.

 Posebna sjednica odmah nakon redovne Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće na posebnoj sjednici, koja će biti održana nakon završetka redovne sjednice, po hitnom postupku prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o radu, o porezu na dohodak, te o platama zaposlenih u organima uprave Srpske i u MUP-u, rekao je predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je rekao da će biti razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u prosvjeti i kulturi, u javnim službama Srpske, u institucijama pravosuđa Republike Srpske, u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca.

Po hitnom postupku biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjeni i dopuni zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kao i o krivičnom postupku Republike Srpske, rekao je Čubrilović novinarima nakon sjednice skupštinskog kolegijuma u Banjaluci.

Na posebnoj sjednici, koja će biti održana nakon redovne na zahtjev Vlade Srpske, među 18 tačaka dnevnog reda biće razmatran i prijedlog zakona o kulturi, dodao je Čubrilović.

On je rekao da će biti raspravljano i o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunam zakona o opštem upravnom postupku, o matičnim knjigama, o izvršnom postupku, o sudskim taksama, o naučno-istraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

Pred poslanicima će biti i Prijedlog strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine.

On je rekao da će posebna sjednica Narodne skupštine trajati u produženom radnom vremenu i da će, ukoliko ne bude završena u predviđenom vremenu, biti nastavljena u ponedjeljak.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE