• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosovski Srbi: Izbore održati i pored Rikerovog protivljenja

Marko Jakšić izjavio je da lokalne izbore u pokrajini 11. maja treba održati i pored protivljenja šefa UNMIK-a Joakima Rikera.

 Kosovski Srbi: Izbore održati i pored Rikerovog protivljenja Izvor: MONDO

"Mi od Rikera očekujemo da poništi odluku o proglašenju još jedne albanske države na Balkanu, ali i poništi Ustav Kosova", rekao je predsednik Zajednice srpskih opština i naselja Kosova i Metohije Tanjugu.

On je ocenio imajući u vidu sve prethodno rečeno "Srbi imaju pravo da organizuju svoje lokalne i parlamentarne izbore u pokrajini kako bi izabrali svoje legitimne predstavnike".

To je nešto što UNMIK "ne može da spreči, a da li će UNMIK to priznati ili ne to je manje važno", rekao je Jakšić naglasivši da Srbi nisu učestvovali na lokalnim kosovskim izborima da oni sada imaju puno pravo da organizuju svoje lokalne izbore te da u tome niko ne treba da ih sprečava.

Poverenik Demokratske stranke u Kosovskoj Mitrovici Dragiša Đoković smatra da odluku o održavanju lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji treba da donese Vlada Srbije i resorna ministarstva.

Đoković je, reagujući na izjavu šefa UNMIK-a da Srbija ne može da organizuje i održi lokalne izbore na Kosovu, ukazao da su upravo specijalni predstavnici generalnog sekretara UN na Kosovu bili oni koji su radili u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti.

"Srbija ima pravo da radi na dobrobit građana a nisam nikada čuo da su negde u svetu izbori napravili problem. Problem su zločinci, teroristi i oružje, problem su prijatelji zločinaca kao što je bio Jesen-Petersen", rekao je Đoković.

On je naglasio da o održavnju izbora na Kosovu treba da odluči Vlada Srbije, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju a da će za njega i ostale građane Kosova ta odluka biti obavezujuća.

Lokalni izbori ne treba da budu politizovani i da dovedu do novih podela među kosovskim Srbima koji treba da ostanu u pokrajini, poručio je Đoković.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE