• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šreder: Priznanje Kosova greška, Beogradu ponuditi SSP

"Greška je, takođe, budućnost i stabilnost Zapadnog Balkana usloviti saradnjom s Haškim tribunalom", smatra bivši nemački kancelar.

 Šreder: Priznanje Kosova greška, Beogradu ponuditi SSP Izvor: MONDO

Gerhard Šreder ocenio je da je odluka vodećih država Evropske unije da priznaju nezavisnosti Kosova bila greška i da bi Unija još ovog meseca trebalo da ponudi Beogradu potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

"Trebalo je sačekati sa odlukom o priznanju Kosova, a dotle pomoći srpskim političarima orijentisanim ka Evropi. Sada, kada je EU već učinila grešku, nadam se da će shvatiti da ima dug prema Srbiji i da srpski narod neće ostaviti na cedilu", rekao je Šreder u intervjuu mađarskom dnevniku "Nepsabadšagu".

Prema njegovim rečima, Brisel bi još ovog meseca trebalo da ponudi Beogradu potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, uz opasku da "defanzivan" stav Holandije po tom pitanju "nije od pomoći".

"Greška je, takođe, budućnost i stabilnost Zapadnog Balkana usloviti saradnjom s Haškim tribunalom. Evropska politika ne može da bude rob Haga. Pitanje je jednostavno: Da li nam treba Srbija u Evropi? Mislim da nam treba, kao što nam nam je potrebna i Turska", zaključio je nekadašnji nemački kancelar.

Šreder je trenutno član uprave mešovite nemačko-ruske firme koja rukovodi gasovodom postavljenim na dno Severnog mora.

U Budimpeštu je doputovao povodom 175. godišnjice medijske kuće "Ringir", u čijem sastavu je i "Nepsabadšag". Poznati političar je već duže vreme savetnik vlasnika te švajcarske kompanije.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE