• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haradinaj za učešće Albanaca u Srbiji na izborima

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj založio se da Albanci iz Preševske doline učestvuju na izborima u Srbiji 11. maja.

 Haradinaj za učešće Albanaca u Srbiji na izborima  Izvor: MONDO

Posle sastanka s predsednikom Partije demokratskog progresa Preševske doline Jonuzom Musliuom, Haradinaj je izjavio da je učešće na izborima 11. maja jedini način da Albanci iz ovih delova pokažu da su prisutni u Preševskoj dolini.

"Mislim da je to način da Albanci pokažu svoje prisustvo. Želim da na izborima 11. maja Albanci mogu da postignu uspeh koji očekuju, kako bi u prvom redu pomogli poboljšanju uslova života ljudi koji tamo žive ali i da se čuje njihov glas u zemlji u kojoj žive", rekao je Haradinaj.

Musliu je rekao da se očekuje sastanak političkih predstavnika Albanaca iz opština Preševo, Bujanovca i Medveđe na kojem će se doneti odluka o izborima 11. maja.

"Nismo još uvek odlučili. Naši zahtevi kako treba rešiti naše probleme su realni. Verujem da ćemo i od drugih dobiti potvrdu o ispravnosti naših zahteva", rekao je Musliu.

Do sada partije koje predstavljaju Albance u tri opštine Preševske doline nisu imale zajednički stav u vezi s učešćem na izborima Srbije. Posle poslednjih izbora Albanci iz ovog dela Srbije imali su samo jednog poslanika u Skupštini Srbije.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE