• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mašović nije u sukobu interesa

Član Kolegijuma direktora Instituta za nestale BiH Amor Mašović, koji je i poslanik u Predstavničkom domu, nije u sukobu interesa

 Mašović nije u sukobu interesa Izvor: MONDO

"Istovremeno obavljanje funkcije poslanika u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta i člana kolegijuma direktora Instituta ne dovodi do povrede Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u FBiH", potvrdila je Srni portparol CIK-a BiH Maksida Pirić.

Prema njenim riječima, a u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, činjenica da je Mašović kandidat na predstojećim izborima, obavljajući istovremeno funkciju člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH, nije predmet ovog zakona.

Kada je riječ o nespojivosti funcija, Pirićeva je rekla da je na osnovu evidencije koju je CIK-u dostavila  Agencija za državnu službu BiH ustanovljeno da Mašović nema status državnog službenika.

 Ona je istakla da ovim posao provjere eventualne nespojivosti funkcija kod Mašovića nije stao i dodala da CIK kontinuirano radi na pribavljanju eventualne dodatne dokumentacije, te da će se obratiti Ministarstvu pravde BiH kao i Institutu za nestala lica BiH.
Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske uputila je CIK-u BiH prije nekoliko dana obnovljeni zahtjev za utvrđivanje sukoba interesa Amora Mašovića. Predsjednik Organizacije Nedeljko Mitrović rekao je da posmatrajući zakonske odredbe, a prije svega Zakon o nestalim licima BiH, u kojem se navodi da oni koji se bave traženjem nestalih, ne mogu biti politički angažovani, CIK bi, bez razmišljanja, trebalo da utvrdi sukob interesa za Mašovića.

 On je naglasio da je Organizacija CIK-u još 2006. godine zbog Mašovića upućivala dva zahtjeva, a 2007. godine jedan zahtjev, ali su im uvijek odgovarali da nema sukoba interesa u slučaju Mašovića. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE