• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kučići preživjeli, djevojčica na psihijatriji

Ruža Pavlović, penzionerka iz Bugojna, spasila je psiće koje je djevojčica iz istog mjesta bacila u Vrbas, piše Večernji list.

 Kučići preživjeli, djevojčica na psihijatriji Izvor: MONDO

Prema navodima lista, nedaleko od mjesta gdje su kučići bačeni nalazi se ušće potoka Pisak koji se ulijeva u Vrbas. Tamo ih je našla Ruža, koja tvrdi da su isti bačeni prije nekoliko sedmica.

“Eno ih u mojoj kući živi i zdravi. Ko god hoće neka dođe i vidi. Problem je što piju tri litre mlijeka dnevno, i to onog skupog, a ja živim od penzije.Tolika se vika napravila, a sad ih niko neće.Nemam srca da ih vraćam odakle su došli”, požalila se baka Ruža.

Majka djevojčice kaže za Večernji da joj sve ovo teško pada te zahvaljuje Bogu da su psići preživjeli.

“Svaki dan sam se molila da se istina utvrdi i eto kod bake Ruže su. Kada sam to čula, odnijela sam im i ja dvije litre mlijeka. Zbog velikih pritisaka javnosti morala sam da svoju djevojčicu odvedem u bolnicu na neuropsihijatriju. Život mi je uništen. Ne mogu spavati, pijem tablete”, govori Marijana Pavlović.

U razgovoru za Dnevni avaz, porodica Pavlović negira da je njihova djevojčica bacala psiće u Vrbas. Navode kako cijeli slučaj možda ima i političku pozadinu jer se Mladen (otac djevojčice) i Marijana bave "jednom umjerenom i dobronamjernom politikom-u HDZ-u 1990”.

Oni razmatraju mogućnost tužbe protiv udruženja za zaštitu životinja u Bugojnu zbog nanošenja duševne boli.

Objavljivanje videosnimka na kome djevojčica baca psiće u rijeku izazvalo je žestoke reakcije ljubitelja životinja, ali i ostale javnosti, koji su u pojedinim trenucima pozivali na otvoreni linč djevojčice i njenih roditelja.

Najpoznatija svjetska organizacija za zaštitu životinja, PETA, čak je ponudila i novčanu nagradu za pronalazak i otkrivanje identiteta djevojčice.

Njima se pridružio i režiser "Transformersa", Majkl Bej, koji je ponudio 50.000 dolara za pronalazak djevojke.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE