• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Veliki zaokret u Srpskoj u protekle četiri godine”

U prethodne četiri godine napravljen veliki zaokret u Srpskoj, rekla Milica Marković, kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

 “Veliki zaokret u Srpskoj u protekle četiri godine” Izvor: MONDO

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kao vladajuća partija u Republici Srpskoj (RS), ima veću odgovornost od ostalih stranaka, ali istovremeno i pravo da ponovo traži povjerenje birača i u RS i u BiH, jer je u prethodne četiri godine napravila veliki zaokret u Srpskoj, rekla je Milica Marković, kandidat SNSD-a iz Izborne jedinice dva za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

"Mi smo 2006. godine, kada je (lider SNSD-a) Milorad Dodik preuzeo Vladu vratili povjerenje Srpskoj, prekinuli njene tokove razvlašćivanja i oduzimanje onoga što je RS stekla legitimno i legalno Dejtonskim mirovim sporazumom", rekla je Markovićeva sinoć u Bijeljini na prvom promotivnim skupu kandidata SNSD-a iz Izborne jedinice četiri za Narodnu skupštinu RS i dijela Izborne jedinice dva za Predstavnički dom parlamenta BiH.

Markovićeva je dodala da je 3. oktobar, datum kada se održavaju opšti izbori u BiH, vrlo blizu i da svi treba racionalno da prosude kome će dati glas, jer je to odlučujući dan za RS i njenu sudbinu u naredne četiri godine.

"Samo će naš predsjednik i budući predsjednik RS Milorad Dodik znati i učiniti sve da RS ostane stabilna i moćna kao danas i koliko je moguće i više. Samo će naš kandidat za člana Predsjedništva BiH (Nebojša Radmanović) dati sve od sebe da se RS ne nanese šteta i samo će naši kandidati u Sarajevu pretrpjeti sve, ali neće dozvoliti da se ijedna nadležnost prenese sa RS na BiH", poručila je Markovićeva.

Ona je napomenula da je SNSD, na kraju četvorogodišnjeg manadata, s pravom i ponosom može reći da nijedna nadležnost RS, u tom periodu, nije prenesena, te da je ova partija, što je za RS i najvažnije, odbranila MUP i policiju, dok je na ekonomskom i privrednom planu napravila velike zaokrete u RS, kao što je "podizanje na noge" Rafinerije Brod i kompanije "Sava" u Bijeljini.

"Samo će naši kandidati za Narodnu skupštinu RS pomoći novoj Vladi i novom predsjedniku RS Miloradu Dodiku da Srpska bude jaka i snažna", poručila je Markovićeva i pozvala sve građane da izađu na izbore 3. oktobra i daju povjerenje SNSD-u, jer će na taj način dati sigurnost RS i budućnosti u njoj.

Nosilac liste SNSD-a iz Izbornu jedinicu četiri, kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS Gavrilo Bobar rekao je na promotivnom skupu u Gradskom bioskopu u Bijeljini da je Milorad Dodik vratio dostojanstvo svima u RS.

On je izrazio uvjerenje da će birači pokloniti povjerenje kandidatima SNSD-a, koji su, kako je istakao, časni, pošteni i uspješni ljudi. Bobar je istakao da period od naredne četiri godine neće biti nimalo lak, ali da je ubijeđen da će kandidati ove partije, kao uspješni i visokoobrazovani ljudi, znati da se bore sa svim teškoćama.

Na sinoćnjem predizbornom skupu emitovan je film o istorijatu SNSD-a i predstavljeno četrnaest kandidata iz nekoliko opština izbornih jedinica dva i četiri.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE