• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SzDS za socijalno-ekonomski stabilnu Srpsku

Kandidat Saveza za demokratsku Srpsku (SzDS) za predsjednika Republike Srpske (RS) Dragan Kalinić izjavio je da će se zalagati za socijalno-ekonomski stabilnu i demokratski jaku Srpsku.

 SzDS za socijalno-ekonomski stabilnu Srpsku  Izvor: MONDO

Resurse za ekonomski razvoj i socijalnu stabilnost, Kalinić vidi u energetskom sektoru, poljoprivredi, drvnoprerađivačkoj oblasti, korišćenju mineralnih sirovina i podsticanju malog i srednjeg preduzetništva, ali i smanjenju glomaznog državnog aparata i ograničavanju plata u javnom sektoru, kao i pružanju realnih šansi mladim i obrazovanim ljudima.

''Cilj naše socijalno-ekonomske stabilizacije leži u otvaranju novih radnih mjesta i rješavanju teškog problema nezaposlenosti, obezbjeđenju plata od kojih se može živjeti, te redovnih i dovoljnih penzija i invalidnina'', rekao je Kalinić danas u Prijedoru gdje je obišao Visoku medicinsku školu.

Poručivši da je najbolja odbrana Srpske jačanje njene pozicije, Kalinić je naglasio da cijena ulaska u Evropsku uniju ne može biti nestajanje i dalje sakaćenje Republike Srpske.

Kandidat SzDS-a za člana Predsjedništva BiH Rajko Papović rekao je da će se zalagati za čuvanje prava i interese RS u institucijama BiH, te da će se odlučno suprostavljati pojedinim političarima iz bošnjačkog korpusa koji se zalažu za unitarnu BiH. ''RS ne treba BiH u kojoj je srpski narod diskriminisan, ministarstva u službi jednog naroda ili čovjeka, ni Predsjedništvo koje nema usaglašene stavove'', poručio je Papović ističući da RS, na osnovu međunarodnog prava, Ustava BiH i Dejtona, ima pravo i na ''drugi put''.

Nosilac liste SzDS za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici jedan Radenko Stijepić rekao je da će se, ako dobije poslanički mandat, zalagati za razvoj visokog obrazovanja u Prijedoru. ''Bez visokoobrazovanih kadrova nema budućnosti zbog čega ću insistirati na izgradnji objekata za Visoku medicinsku školu i Rudarski fakultet u Prijedoru'', obećao je Stijepić dodajući da ove visokoškolske ustanove rade u uslovima primjerenim srednjem vijeku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE