• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Kontrolor leta povezan sa islamistima?

Ismar Abdulah Žiško, zaposlenik sarajevskog aerodroma, dovodi se u vezu sa radikalnim islamstima u Kataru, tvrde policijski izvori.

 Sarajevo: Kontrolor leta povezan sa islamistima? Izvor: MONDO

Ismar Abdulah Žiško, koji je zaposlen u Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju (FED CAD), u Centru kontrole vazdušnog saobraćaja u Sarajevu, pripadnik je vehabijskog pokreta i blizak pripadnicima radikalnog islamskog pokreta u Kataru, rekao je za "Glas Srpske" izvor blizak policiji dodajući da Žiško, koji je rođen u Sarajevu, nije imao veze sa islamistima, dok nije otišao u Katar.

"Žiško se školovao u Kataru. Tamo je došao u kontakt sa pripadnicima radikalnog islamskog pokreta. Moguće da se radi o članovima "Al-Kaide". Po povratku u Sarajevo nastavio je da kontaktira sa njima, a viđaju se i danas", rekao je taj izvor.

Naveo je da se Žiško u međuvremenu zaposlio u FED CAD-u kao kontrolor vazdušnog saobraćaja na aerodromu u Sarajevu, ali da do sada u njegovom radu nije primijećeno nešto sumnjivo.

Žiško, koji se novinaru "Glasa" javio na telefon u Centru kontrole vazdušnog prometa FED CAD u Sarajevu, nije želio da komentariše ove navode.

"Ne mogu sada da pričam. Na poslu sam i prekidate me u obavljanju dužnosti. Prijatno.", rekao je kratko Žiško i spustio telefonsku slušalicu.

Direktor FED CAD-a, čije je sjedište u Mostaru, Amadeo Mandić, kaže da prvi put čuje za ovu informaciju.

"Sve osoblje u FED CAD-u prolazi provjeru Granične policije. Pripadnici Granične policije BiH prilikom odobravanja dozvole vrše provjeru svih koji ulaze u Centar kontrole vazdušnog saobraćaja u Sarajevu i na aerodrom. Poslije tog oni koji su provjereni dobijaju iskaznicu da su prošli tu provjeru", kaže Mandić.

On ističe da do sada od Granične policije nije ni za koga dobio navode koji bi ukazivali na neku sumnju, pa ni za Ismara Abdulaha Žiška. Mandić dodaje da Žiško redovno prolazi ovu provjeru i da ima iskaznicu Granične policije za slobodan prolaz.

U Graničnoj policiji BiH "Glasu" nije ni potvrđeno ni negirano da imaju podatke o Žišku koji ukazuju na njegovu povezanost sa radikalnim islamistima.

"Izvršićemo kompletnu provjeru podataka o svima. Uskoro ćemo moći da iznesemo tačne podatke i da vam kažemo sve što vas zanima", kažu u Graničnoj policiji.

U Odsjeku za aerodrome i bezbjednost civilnog vazduhoplovstva, Sektor za bezbjednost vazdušnog saobraćaja, niko nam danima nije odgovarao na telefonske pozive.

"Načelnik Edhem Tači se ne javlja jer ta služba prelazi u nadležnost Direkcije za civilnu avijaciju BiH (BHDCA). U toku je preseljenje", rečeno je na centrali FED CAD.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE