• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elez priznao da je planirao da ubije Mandića?

Vođa kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Darko Elez priznao je policiji Srbije da je pripremao likvidaciju načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Mandića.

 Elez priznao da je planirao da ubije Mandića? Izvor: MONDO

Elez je priznao i nekoliko ubistava čiji je bio nalogodavac, piše "Glas Srpske" u izdanju za ponedjeljak pozivajući se na izvor blizak istražnim organima Srbije.

"Darko Elez se slomio iznenada i počeo da priča. Priznao je kako su ubijali, koga, po čijim nalozima. Rekao je da je pripremao ubistvo načelnika policije u Palama Zorana Mandića koji im je zadavao mnogo problema", rekao je izvor blizak istrazi za "Glas Srpske".

Protiv tridesetdvogodišnjeg Darka Eleza i još pet pripadnika njegove grupe srpsko Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal u decembru prošle godine podiglo je optužnicu u kojoj ih tereti za zločinačko udruživanje, prodaju droge, iznudu, podstrekivanje na ubistvo, skrivanje počinioca krivičnih djela i falsifikovanje dokumenta.

Elez se tereti kao organizator grupe za zločinačko udruživanje, dok se za isto djelo kao pripadnici terete Vladimir Pandurević iz Sarajeva, Vaso Ljubibratić iz Trebinja, Branko Đurić iz Zvornika, Slobodan Pjevac iz Karlovaca i Aleksandar Lučić iz Trebinja, uhapšen u Hrvatskoj, dok su ostali uhapšeni u Srbiji u septembru 2009.

Elez i u BiH ima veliki kriminalni dosije, a policija Republike Srpske sumnjiči ga za nekoliko ubistava u kojima su žrtve uglavnom bili ljudi bliski njegovom kumu Đorđu Ždrali i vođi grupe sa kojim je njegov klan u sukobu proteklih godina. Dovodi se i u vezu sa nekoliko neuspješnih atentata na Ždralu, kojeg je Sud BiH nedavno osudio na 20 godina zatvora za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE