• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izmjeri, pa glasaj!

Još niste sigurni kojoj partiji dati glas na predstojećim izborima 3. oktobra? Pitajte „glasometar“ na banjalučkom Trgu Krajine!

 Izmjeri, pa glasaj! Izvor: MONDO

Nesvakidašnja predizborna akcija uz „glasometar“, koju svakodnevno organizuje grupa mladih od 11 do 17 sati na Trgu Krajine, ovih dana je pobudila veliko interesovanja građana.

Riječ je o Udruženju nezavisnih stvaralaca i aktivista Geto, koji u saradnji sa udruženjem građana „Zašto ne“ iz Sarajeva i drugim nevladinim udruženjima iz BiH, organizuje promociju „glasometra“ - onlajn aparata za mjerenje opredeljenosti glasača na opštim izborima.

Kako navode aktivisti, a prenose "Večernje novosti", „glasometar“ je osmišljen tako da odgovara prilikama i političkom sistemu BiH, sa trenutnim programima i planovima koje stranke nude. S druge strane, odgovore na pitanja, koja im se postavljaju prilikom anketiranja, građani mogu da uporede sa odgovorima 19 partija koje učestvuju na predstojećim izborima.

Anketa je napravljena tako da vodi građane kroz osam oblasti putem 48 pitanja u punoj verziji ili 30 pitanja u kraćoj varijanti. Neke od oblasti, koje su zastupljene, su zdravstvena politika, zapošljavanje, socijalna, boračka pitanja, samouprava, spoljna politika, integracije, obrazovanje, policija i vojska, obrazovanje, ekologija, civilno društvo. Kada odgovore na pitanja, građani na kraju dobijaju postotke koji vam kažu koliko se slažu ili ne slažu sa političkim partijama, a mogu i da pogledaju koliko se i njihovi odgovori podudaraju sa nekima od 19 stranaka.

Anketa se radi pomoću Interneta, pa građani koji ne stignu da posjete štand na Trgu Krajine, koji će biti postavljen do 7. septembra, mogu da urade anketu i kod kuće, ako odu na portal Razglasaj.ba i pokrenu aplikaciju. Portal sadrži informacije o predstojećim izborima, kao i informacije o civilnom sektoru.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE