• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Invalidu zabranjena prodaja, štrajkuje glađu

Sedamdesetodstotni invalid Drago Glišić (54) počeo je štrajk glađu na gradskom šetalištu u Brčkom, nakon što mu je inspekcija zabranila uličnu prodaju.

 Invalidu zabranjena prodaja, štrajkuje glađu Izvor: MONDO

Glišić tvrdi da mu inspektor, i pored posjedovanja dozvole za lokaciju, traži dozvolu za rad čije izdavanje košta oko 700 KM, a da on i supruga Radenka žive od njegove invalidnine koja iznosi 44,5 KM.

"Odbijen sam za socijalnu pomoć, a sada mi uskraćuju i pravo na rad. Tražim da mi vrate bar jedno od prava koja su mi oduzeli. Gradonačelnik mora da sazna za ovo i zato ću insistirati da me primi, kao i doktorku Zlatu Paprić, koja me liječi i koja je upoznata o mom zdravstvenom stanju", rekao je Glišić.

Njegova supruga Radenka (48) završila je srednju vojnu školu, smjer pirotehničar, ali, i pored 20 godina radnog staža, traži posao, odnosno pokušava da nađe bilo kakav posao kako bi ona i njen suprug mogli da prežive.

"Trenutno čistim stanove, stubišta i sve drugo što mi se ponudi, ali sa biroa za zapošljavanje slažem samo odbijenice", rekla je Glišićeva.

Ona je istakla da je prije nekoliko mjeseci konkurisala za čistačicu na Željezničkoj stanici u Brčkom, a od dvije kandidatkinje primljena je žena čiji muž radi u "Bimalu" i koji ima pristojnu platu.

"Ona je već počela da radi, a mene do danas Željeznica Republike Srpske iz Doboja nije obavijestila da nisam prošla", rekla je Radenka Glišić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE