• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugojno: Pronađeno oružje, eksploziv...

Policija u Bugojnu pronašla veću količinu oružja, vojne opreme i eksploziva i uhapsili jednu osobu

 Bugojno: Pronađeno oružje, eksploziv... Izvor: MONDO

Policijski službenici pronašli su u okviru predmeta istrage terorističkog čina u Bugojnu, radeći po nalogu Tužilaštva BiH, veću količinu oružja, vojne opreme i eksploziva i uhapsili jednu osobu koje se dovodi u vezu sa pronađenim predmetima.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da će zaplijenjeno oružje i eksploziv biti upućeni na vještačenje.

Iz ove pravosudne institucije ističu da, prema izgledu pronađenog materijala, postoji sumnja da su oružje i eksploziv bili namijenjeni za izvršenje krivičnih djela ili terorističkih aktivnosti.

Lice koje je lišeno slobode nalazi se na kriminalističkoj obradi, koju provode službenici Uprave policije Federacije BiH, i u zakonskom roku biće predato u nadležnost Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH i policijski službenici nastavljaju istražne aktivnosti i radnje, kako bi se utvrdilo koja se sve lica mogu dovesti u vezu sa pronađenim oružjem i eksplozivom.

U ovom trenutku, Tužilaštvo BiH i Uprava policije FBiH, radi zaštite interesa istrage, ne mogu javnosti saopštiti više detalja o navedenim događajima.

Kada se steknu uslovi, javnost će biti blagovremeno obaviještena o aktivnostima Tužilaštva BiH i policije u istrazi terorističkog akta izvršenog u Bugojnu, 27.06.2010. godine.

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Bugojnu smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić, a teško ranjena policajka Edina Hindić.

Izvršilac ovog napada i prvoosumnjičeni Haris Čaušević Oks od ranije je poznat policiji po tome što je u Islamskom centru Bugojno u februaru 2006. godine verbalno napao lidera SDA Sulejmana Tihića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE