• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren novi most preko Rače

Premijer RS Milorad Dodik i predsjednik Srbije Boris Tadić pustili su u saobraćaj novi most preko Save kod Sremske Rače.

 Otvoren novi most preko Rače Izvor: MONDO

Novi most na Savi predstavljaće čvrstu sponu između Republike Srpske i Srbije u komunikacijskom, ekonomskom, privrednom i svakom drugom pogledu, poručili su Dodik i Tadić.

"Ovaj most predstavlja krunu višegodišnjeg napora koji smo Milorad Dodik i ja dali kako bi se privredna i ekonomska saradnja pored sve one koja već postoji između RS i Srbije, a u skladu sa specijalnim i paralelnim vezama i materijalizovala, odnosno kako ta veza ne bi ostala samo na dobrim namjerama već bila pretočena i u konkretna djela", rekao je Tadić.

Predsjednik Srbije je napomenuo da su ukupna sredstva od 12 miliona evra obezbijeđena iz Nacionalnog investicionog plana Vojvodine.

Premijer RS Milorad Dodik istakao je da se, pored ove kapitalne investicije, realizuje još jedan uspješan projekat koji će još čvršće i snažnije spajati narode s obje strane rijeke Save.

"U naporima koje smo ovdje zajedno činili da poboljšamo standard i komunikaciju između ljudi s obje strane ove rijeke, koja po definiciji treba da razvaja, a mostovi da spajaju, djelima pokazuje šta kao političari radimo", rekao je Dodik i podsjetio da je Vlada RS obezbijedila milion evra za ovu investiciju.

Drumski most koji je otvoren kraj starog drumsko željezničkog mosta dužine je 400 metara i 11 metara širine. Ukupna vrijednost projekta je 13 miliona evra, od čega samo za most 11 miliona, a dvije pristupne saobraćajnice mosta koštaju po milion evra.

Izgradnjom ovog mosta biće rasterećen stari most, odnosno sam granični prelaz između Srbije i RS, jer je Rača u posljednjem periodu dobila veliki priliv teretnog saobraćaja, posebno nakon ukidanja graničnog prelaza za akciznu robu na Pavlovića mostu.

Izgradnjom ovog mosta biće omogućen brži protok putnika i autobuskog saobraćaja.

Granični prelaz Rača je najfrekventniji prelaz u RS i od početka godine preko Save je prešlo oko 40 000 autobusa i kamiona, oko 150 000 automobila i više od 650 000 putnika.

Radovi na izgradnji počeli su 2007.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE