• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvoje djece dnevno strada u saobraćaju

Svake godine u saobraćajnim nesrećama u BiH strada 700 djece, od čega 150 starosti do šest godina.

 Dvoje djece dnevno strada u saobraćaju Izvor: MONDO

U BiH je u posljednjih pet godina u saobraćajnim nesrećama stradalo 3.500 djece, od čega 800 predškolskog uzrasta, rekla je u utorak u Sarajevu, na predstavljanju projekta "Bezbjednost djece u saobraćaju", regionalni menadžer za razvoj tržišta ''Argete'' Nataša Gaon.

Prema njenim riječima, svake godine u saobraćajnim nesrećama strada 700 djece, od čega 150 starosti do šest godina.

Cilj akcije koja je juče, prvog dana nove školske godine provedena u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, jeste što kvalitetnija zaštita djece u saobraćaju i predstavljanje pravila ponašanja u saobraćaju na njima interesantan i zanimljiv način, istakla je Nataša Gaon.

Ona je naglasila da će akcijom biti obuhvaćeni i Banjaluka, Tuzla, Zenica, Bihać i Mostar, a maskota ''Patak Junir'' upoznaće oko 3.000 djece o pravilima ponašanja u saobraćaju i podijeliti im edukativne materijale.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo Saša Vitković istakao je da prošle školske godine nije evidentirana nijedna saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala djeca.

Vitković je naglasio da je policija podržala akciju ''Argete'', jer su djeca specifična kategorija učesnika u saobraćaju i na svom putu od kuće do škole svakodnevno su izložena riziku i opasnostima.

Zamjenik komandira Jedinice za saobraćaj Kantona Sarajevo Mersad Hasanbegović rekao je da je u ovoj godini na području Kantona stradalo troje djece u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u blizini mjesta stanovanja, a ne na putu od kuće do škole.

On je istakao da, prema statističkim podacima, u saobraćajnim nesrećama najviše stradaju djeca do sedam godina i biciklisti do 14 godina starosti.

On smatra da je, osim obuke djece, potrebno edukovati i roditelje o bezbjednosti u saobraćaju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE