• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomozite Maji da pronađe majku

Maja T. (28), koja je 1983. ostavljena u dom za nezbrinutu djecu, nedavno saznala da je usvojena. Ima jedinu želju - da pronađe svoju biološku majku.

 Pomozite Maji da pronađe majku Izvor: MONDO

Prema podacima do kojih je Maja (28) uspjela doći, 27. avgusta 1982. godine, dovedena je u Dom za nezbrinutu djecu "Ljubica Ivezić" u Sarajevu. U domu je zavedena kao "nahoče 158".

Maja od svoje biološke majke ne traži ništa. Samo je želi vidjeti, upoznati i znati ko je žena koja ju je donijela na svijet.

Maja je ime dobila od pokojnog bračnog para koji je djevojku usvojio još u junu 1983 godine. Punih 27 godina Maja nije znala da je usvojena. Naime, nakon što joj je majka preminula 1989. godine, ona je s ocem preselila u Beograd, gdje i danas živi, piše portal "Sarajevo-x".

Želeći ispoštovati posljednju želju svog oca i kosti majke premjestiti iz Sarajeva u Beograd i sahraniti je pored njega, Maja je tragajući za majčinim dokumentima pronašla papire o svom usvajanju. Uslijedio je veliki šok! Dvadeset i sedam godina vjerovala je da je jedino dijete svojih roditelja, ali samo jedan trenutak promijenio je njen život. Moja ne poznaje svoje biološke roditelje, ne zna da li ima braće i sestara...

Iz dokumenata koje je pronašla saznala je jako malo toga. Navodi se da je rođena 7. avgusta 1982. i da je bila zavedena kao "nahoče 158"... Osim rješenja o usvajanju, ništa više nije pronašla, a nije imala ni koga pitati. Majka i otac su preminuli, nisu imali braće ni sestara...

Nakon saznanja da je usvojena, Maja opet dolazi u Sarajevo. S obzirom da nije znala kome da se obrati, za pomoć je zamolila jednog radnika u jednoj ambasadi u BiH, koji joj je pomagao i ranije kada je trebala prikupiti dokumente za prenos majčinog tijela iz Sarajeva u Beograd.

"Maja je u teškoj situaciji i ona nema novaca da boravi u Sarajevu i sama to istražuje. Kada dobijem punomoć, tražiću da mi otvore arhivu u Centru za socijalni rad Opštine Centar, policiji, ali ću tragati i na drugim mjestima, kazao je Željko za Sarajevo-x.com.

Maja moli sve osobe koje bi mogle imati bilo kakve informacije da se jave putem e-maila [email protected] ili na brojeve telefona: 061/240-220 i 066/783-785.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE