• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andan: Štrajkovaću do smrti

Dragomir Andan izjavio da je stav OHR-a neargumentovan i poručio da će nastaviti sa štrajkom glađu do smrti

 Andan: Štrajkovaću do smrti Izvor: MONDO

Bivši direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan izjavio je Srni da je današnji stav OHR-a neargumentovan i poručio da će nastaviti sa štrajkom glađu do smrti, jer nema drugi način da dokaže da su njegova prava ugrožena.

"Saopštenje OHR-a je neargumentovano, šturo. Nemam drugi način da dokažem da je moja ljudska prava uništio visoki predstavnik u BiH i štrajk ću nastaviti sve do smrti", poručio je Andan, koji deseti dan štrajkuje glađu ispred prostorija OHR-a u Banjaluci, tražeći da još jednom budu sagledane okolnosti pod kojim ga je OHR prije više od tri godine smijenio i oduzeo mu lične dokumente.

Iz OHR-a Srni je danas potvrđeno da njihov stav u slučaju Andana ostaje nepromijenjen.

Iz Kancelarije OHR-a 30. avgusta je saopšteno da visoki predstavnik stalno analizira situaciju koja je dovela do donošenja njegovih odluka i može odlučiti da ove odluke povuče, ali da ne postoje nove okolnosti koje bi opravdale ukidanje sankcija koje je visoki predstavnik nametnuo Andanu 2007. godine, te stoga te sankcije i dalje ostaju na snazi.

Andan, koji od 30. avgusta štrajkuje glađu, rekao je danas da je njegovo zdravstveno stanje loše, ali da će istrajati u svojoj namjeri i traženju osnovnih, ljudskih i građanskih prava.

Dragomira Andana 10. jula 2007. godine je sa funkcije direktora Policije RS smijenio nekadašnji visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak. OHR je ovaj potez obrazložio tvrdnjom da je Andan dio mreže podrške nekadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću, te da je zastrašivao novinare i građane koji su htjeli da je razotkriju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE