• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović kritikuje Cerićeve izjave

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić izjavama o situaciji u Sandžaku pokušava da napravi pobunu i u BiH i u Srbiji, što može imati opasne posljedice po sve narode u BiH.

 Radmanović kritikuje Cerićeve izjave Izvor: MONDO

Ovo je Srni izjavio član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović, istakavši da vjerskim visokodostojnicima nije mjesto u politici.

''Prioritet BiH trebaju biti dobri odnosi sa susjednim zemljama i nadam se da će Bošnjaci shvatiti da takve izjave ne odgovaraju njima i upozoriti reisa Cerića da se ne igra prostorom Balkana, odnosno onim što mu ne pripada", rekao je Radmanović, reagujući na Cerićeve izjave o događajima u Novom Pazaru.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić izjavio je da podržava poziv Nacionalnog vijeća Bošnjaka da Brisel što prije pošalje evropske posmatrače u vezi sa situacijom u Sandžaku.

"S obzirom na iskustvo koje imamo sa `beogradskim režimima` koji nisu bili obzirni prema slobodi i pravima drugih etničkih grupa, posebno Bošnjaka, što je rezultiralo genocidom, podržavamo da Brisel što prije pošalje evropske posmatrače", rekao je Cerić i u bajramskom intervjuu za "Dnevni avaz" poručio da je potreban konstruktivan dijalog da se u Sandžaku smire tenzije i da tamošnji Bošnjaci "ne strahuju od policijske represije".

Pristalice efendije Muamera Zukorlića protestovale su u Novom Pazaru u subotu, 4. septembra, zbog izgradnje vrtića u tom gradu na lokaciji za koju tvrde da pripada njihovoj islamskoj zajednici, dok gradske vlasti navode da je ta lokacija još prije mnogo godina kupljena od islamske zajednice. Na protestima su povrijeđena četvorica policajaca i dvojica službenika Zukorlićeve islamske zajednice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE