• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić prvi put za Bajram u Banjaluci

Muftija banjalučki Edhem Čamdžić služio je danas u prostorijama medžlisa Islamske zajednice u Banjaluci vjerski obred povodom ramazanskog Bajrama.

 Silajdžić prvi put za Bajram u Banjaluci Izvor: MONDO

Vjerskom obredu prisustvovao je i bošnjački član Predsedništva BiH i lider Stranke za BiH Haris Silajdžić, koji je rekao da je prvi put Bajram dočekao u Banjaluci.

"Dolazim s porukom da bolje živimo, da bude tolerancija, da se svi skupa više uvažavamo, ne samo Bošnjaci, nego svi u BiH, jer tako će svima biti bolje", kazao je Silajdžić novinarima.

On je rekao da ga je banjalučki muftija obavijestio da bi džamija Ferhadija mogla da bude obnovljena u naredne dvije godine, ako bude dovoljno novca, najavljujući da će pomoći koliko je u njegovoj moći da se obezbijede sredstva za završetak tog važnog istorijskog spomenika.

"To je važno i za imidž BiH u svijetu, ali i za naš suživot", kazao je Silajdžić.

Muftija Čamdžić rekao je da Predsjedništvo BiH nikada nije raspravljano niti je finansijski podržalo obnovu Ferhat-pašine džamije, koja je pod zaštitom UNESKO-a.

"Konačno je vrijeme da Predsjedništvo BiH, prije izbora, raspravlja o tome i finansijski pomogne, inače će radovi stajati, a to će biti slaba poruka svima i nama, i političarima, i gradu, i Islamskoj zajednici i Srbima i Hrvatima", istakao je banjalučki muftija.

Ferhadija, koja je pod zaštitom UNESKO-a, srušena je u maju 1993. godine. U Banjaluci je u toku rata ukupno porušeno 16 džamija.

Vjerskom obredu u medžlisu IZ u Banjaluci prisustvovali su i visoki funkcioneri Stranke za BiH, Sven Alkalaj i Damir Arnaut.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE