• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kušner "u čudu" zbog tvrdnji Karle del Ponte

Šef francuske diplomatije odbacio je svaku vezu sa bivšim glavnim haškim tužiocem, istakavši da nije odgovoran za njene izjave.

 Kušner "u čudu" zbog tvrdnji Karle del Ponte Izvor: MONDO

Šef francuske diplomatije Bernar Kušner izjavio je u Strazburu da je "veoma iznenađen" tvrdnjama bivšeg haškog tužioca Karle del Ponte koja je u svojoj knjizi navela da su vođe OVK, uključujući sadašnjeg premijera Kosova Hašima Tačija, umešane u trgovinu organima otetih Srba na Kosovu.

"Čudi me da je tužilac sam sakrivao istragu i neophodne postupke kako bi se ove teške optužbe pretvorile u dokaze i u sudski postupak", rekao je Kušner na konferenciji za novinare u Strazburu, posle obraćanja Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, koja zaseda od 14. do 18. aprila.

Šef francuske diplomatije odbacio je svaku vezu sa bivšim glavnim haškim tužiocem, istakavši da nije odgovoran za izjave Del Ponteove.

Kušner je rekao da ga čude navodi bivšeg haškog tužioca koja je u knjizi "Lov: Ja i ratni zločinci" napisala da je OVK krajem devedesetih godina otela stotine stanovnika srpskih enklava u Pokrajini i, kako se pretpostavlja, građana Moldavije, Rusije, Rumunije i drugih zemalja i ubila ih da bi prodala njihove organe.

"Bio sam na Kosovu i to me čudi, mada nikad se ne zna...", rekao je Kušner. "Ali podsećam vas da je u to vreme postojao tužilac (Haškog suda), a on se zvao Karla del Ponte".

Kušner je prošle nedelje na konferenciji za štampu u Parizu rekao Tanjugu da "nije čitao knjigu, ali da zna koliko je Del Ponteova solidna ličnost".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE