• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ubijali" pasivnost mladih u Banjaluci

Neobična akcija u Banjaluci! Bolničari "ubijali" bolesti mladih - pasivnost, nezainteresovanost, neiformisanost,lijenost i umišljenu nemoć.

 "Ubijali" pasivnost mladih u Banjaluci Izvor: MONDO

BUNIQLINIKA je prva ulična akcija koja je produkt rada 20 mladih iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine okupljenih projektom BunIQa.

Cilj njihove prve akcije je da na kreativan i slikovit način motivišu i ličnim primjerom pokažu drugim mladim ljudima kako da postanu aktivni i time poboljšaju položaj mladih u BiH.

Akciji se pridružilo i tridesetak mladih ljudi iz 11 gradova BiH koji su došli u Banjaluku da se pridruže BunIQa pokretu. Nakon performansa, organizovan je sastanak za sve aktiviste i volontere u amfiteatru Doma omladine u Banjaluci.

Projekat BunIQa realizuje organizacija Cerebra, a jedan od glavnih ciljeva projekta je stvaranje jake mreže omladinskih aktivista širom BiH koja će postati važan faktor u borbi za prava mladih.

BunIQa (originalni naziv „Youth Can Do“) je inicijativa koja je od strane međunarodne komisije sastavljene od omladinskih lidera ocijenjena kao najbolja u jugoistočnoj Evropi i na taj način pobijedila u konkurenciji više od 530 projekata pristiglih iz 99 zemalja svijeta na Youth Solidarity Fund konkurs UN Alijanse civilizacija.

BunIQa bolničari su u posljednjem trentuku od sigurne smrti spasili bolesnike i odveli ih na liječenje u BUNIQLINIKU. Tamo ih je na Odjelu za aktiviranje dočekao doktor koji ih je izliječio i ponudio im Recept za aktivizam – BunIQu! (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE