• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradiška policija pretukla vozača

Mihajlo Selak (56), mašinski inženjer iz Gradiške, tvrdi da ga je policijska patrola poslije zaustavljanja bez razloga pretukla.

 Gradiška policija pretukla vozača Izvor: MONDO

Selak, koji se nalazi na liječenju u gradiškoj Opštoj bolnici, kaže da mu je „polomljeno više rebara” i da „ima modrice po ruci i tijelu”, piše "EuroBlic".

Poslije premlaćivanja grupe mladih u diskoteci „Blek end vajt”, ovo je drugi slučaj koji je samo tokom jedne sedmice uzburkao strasti u Gradiški.

„Dogodilo se to u subotu naveče, kod bazena u Gradiški, kada sam se vraćao sa svadbe. Naglo sam zakočio jer sam kasno primjetio patrolu. Policajac je došao, stao pored prozora i bez upozorenja me prvo ošamario, i poveo do njihovog vozila, čvrsto stežući za ruku, zbog čega su mi ostale modrice. Njegov kolega me je upitao da li ću duvati balon, na šta sam pristao jer nije bilo sporno da sam pijan, ali su usljedila nova fizička maltretiranja.

Na moju opasku da samo želim znati ime policajca koji me prethodno udario pored auta, usljedio je još jedan udarac iza leđa nogom u rebra, vjerovatno od istog policajaca koji me napao i prije toga”, kaže Selak.

Poslije je, kaže, pokušao da pobjegne, ali nije uspio.

„Uhvatili su me u mraku, gdje sam pao, priveli, napisali prijavu i pustili da idem, da nastavim voziti... Teško sam stigao do kuće, a poslije pozvao taksi koji me odvezao u bolnicu”, kaže Mihajlo Selak, napominjući da je sa njim bila jedna žena čijeg se imena ne sjeća.

Šef Odjeljenja hirurgije dr Branislav Kukić kaže da još nemaju Selakov CT nalaz, pa ne može reći više detalja o povredama.

„Radi se o lakim tjelesnim povredama, pacijent je primljen u bolnicu u subotu uveče sa 1,6 promila alkohola u krvi. Njegovo opšte stanje je dobro”, kaže doktor Kukić.

Draginja Selak, advokat i sestra Mihajla Selaka, kaže da će podnijeti tužbu protiv policije.

„Bez obzira na okolnosti, policija nije smjela da primjenjuje silu. Moj brat nije šarlatan nego ozbiljan čovjek, inženjer je i ovo batinanje me šokiralo. To policija nije smjela da uradi”, kaže ona.

U policiji kažu da je Mihajlo Selak ugrozio bezbjednost policajaca.

„Njemu je ponuđen alkotest, ali je odbio, a onda je počeo da vrijeđa službenike, bacajući se na asfalt. Službenici su ga uz pomoć njegove saputnice stavili u vozilo gdje se smirio i prihvatio alkotestiranje, a utvrđeno je da ima 1,86 promila alkohola u organizmu. Isključen je iz saobraćaja i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola”, kažu u policiji.

Policijskoj stanici Gradiška podnijeta je žalba na postupanje policajca, a u policiji tvrde da je Selakova saputnica M. S. u izjavi rekla da ga nije udario niko od policajaca.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE