• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandija: Nema viza za najbolje takmičare iz Srbije

Najbolji studenti iz Srbije neće moći da učestvuju na takmičenju iz Međunarodnog javnog prava i diplomatije, koje se održava u Mastrihtu.

 Holandija: Nema viza za najbolje takmičare iz Srbije Izvor: MONDO

Student Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu Aleksandar Radovanović jedan je od troje studenata iz Srbije koji nisu dobili holandsku vizu, čime im je onemogućeno učešće na takmičenju iz Međunarodnog javnog prava i diplomatije, koje se održava u Mastrihtu.

Radovanović je, zajedno sa ostalim studentima iz Srbije, krajem marta pobedio na evropskom takmičenju iz Međunarodnog javnog prava i diplomatije (Bimun) na kojem je u Beogradu učestvovalo 200 studenata iz 27 evropskih zemalja.

"Nismo dobili ikakvo obrazloženje zbog nedobijanja vize, iako smo imali sve potrebne garancije iz naše zemlje, pa čak i preporuke od rektora univerziteta u Mastrihtu i organizatora", rekao je Radovanović Tanjugu.

On je naglasio da je šest studenata trebalo Srbiju da predstavlja na takmičnju, ali da je zbog nedobijanja vize "ekipa prepolovljena".

"Na takmičenju u Holandiji trebalo je da učestvujemo u simulaciji sednice generalne Skupštine UN i spremali smo se da ih 'isprašimo'', rekao je Radovanović, koji je podsetio da je na nedavnom evropskom takmičenju matematičara u Holandiji "tim" iz Srbije takođe "prepolovljen" jer nisu svi dobili vize.

Međunarodno takmičenje u Mistrihtu počelo je 17. aprila.

Prema rečima Radovanovića, 16. aprila studenti su praktično s koferima otišli u ambasadu Holandije jer do tada, iako su blagovremeno podneli zahtev, nisu dobili nikakav odogovor.

Tada, kada je već trebalo da krenu za Holandiju, usmeno im je saopšteno da njemu i kolegama studentima s beogradskog Pravnog i Fakulteta političkih nauka u Beogradu nisu odobrene vize.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE